TSK: PKK sığınakları imha edildi

Düzenleyen: / Kaynak: iha
TSK: PKK sığınakları imha edildi

GÜNDEM Haberleri  / iha

TSK: Şırnak'ta teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara ve sığınaklar ile silah mevzileri hava harekatıyla imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ta icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara ve sığınaklar ile silah mevzilerinin, düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şırnak’ta, Bölücü Terör Örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

Siirt Eruh’ta icra edilen operasyonda tespit edilen bir sığınakta; muhtelif gıda malzemesi (50 kg un, 30 kg küp şeker, 20 kg makarna, beş kg tahin helvası, 10 kutu barbunya pilaki, bir kutu Çokokrem, üç paket hazır çorba) ele geçirildiği bildirildi.

Şanlıurfa Viranşehir’de altı ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 21 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 166 adet tabanca fişeği, bir adet tabanca şarjörü, 62 adet örgütsel doküman ve malzeme (kitap, örgütü simgeleyen bez parçaları, bandana, fotoğraf vb.), bir adet tablet bilgisayar, bir adet cep telefonu, üç adet taşınabilir harici bellek, üç adet CD, bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet bilgisayar kasası ele geçirildiği kaydedilerek “Yardım ve Yataklık Yapmak” suçundan beş işbirlikçinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Kilis/Elbeyli’de, Suriye’den Türkiye’ye, sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, sekiz IŞİD terör örgütü üyesi şahsın (üçü çocuk) silah ve malzemeleri ile birlikte (bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 11 adet Kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, 330 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, dört adet savunma tipi el bombası, 2.100 Suriye lirası, bir adet Samsung Galaksy notebook, iki cep telefonu,) yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...