Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sancar: ALLAH Putin’e akıl versin

Düzenleyen:
Sancar: ALLAH Putin’e  akıl versin

GÜNDEM Haberleri

“Çarlık dönemi geçti. Putin’in yaptığı delilikler hem Rusya’ya hem Türkiye’ye hem dünyaya zararlı!”

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tavrını “delilik” olarak nitelendirdi. Sancar, “Allah (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’e akıl versin. 1880 dönemi, Çarlık dönemi geçti. Artık hasta adam Türkiye değildir, Rusya’dır. Bütün yaptıkları delilikler, hem Rusya’ya hem Türkiye’ye hem dünyaya zararlı. Rus milleti aklını başına alır, Putin hakkında bir şey yaparlar” diye konuştu.
Prof. Dr. Sancar, Nobel Ödülü’nü kazanmaktan büyük onur duyduğunu söyleyerek, Türk gençlerinin de bilimsel alanlarda Nobel kazanmalarını çok istediğini dile getirdi. Sancar, “Türk halkının bu kadar sevineceğini bilseydim bu ödülü 20 yıl önce alırdım. Umarım Türk gençlerine örnek olur. Bütün Türk milleti ve kardeşlerime sevgilerimi gönderiyorum. Beni en çok memleketim hakkında düşündüren, Türkiye’deki politik kavgalardır. Umarım kavgaları bir tarafa bırakıp, birlikte memleketimizi kalkındırırlar” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanmıştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...