Dışişleri'nden 'Musul' açıklaması

Düzenleyen:
Dışişleri'nden 'Musul' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bakan Çavuşoğlu ile Iraklı mevkidaşı Caferi'nin dün telefonda görüştüğünü açıkladı. Görüşmede, Musul'a asker intikâlinin durdurulduğu Irak tarafına iletildi.

Dışişleri'nden "Musul" açıklamasıHaftalık basın brifinginde konuşan Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Iraklı mevkidaşı İbrahim Caferi ile dün akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. Görüşmede, Çavuşoğlu, Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine duyulan saygıyı yineledi ve Türkiye'nin adımlarının IŞİD'e mücadelede Irak'a katkıda bulunma hedefi güttüğünü söyledi. Çavuşoğlu, Musul'a asker intikalinin durdurulduğunu da Caferi'ye iletti.

 
Irak, Türkiye'nin asker sevk etmesine tepki göstermiş, Başbakan İbadi, Türkiye'nin askerleri 48 saat içinde çekmemesi durumunda BM Güvenlik Konseyi de dâhil mümkün olan her türlü yolu deneyeceklerini söylemişti. İbadi'nin tanıdığı süre bugün doluyor.
 
İbadi'ye bir mektup yazan Başbakan Davutoğlu ise, Irak Hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar asker intikâli gerçekleştirilmeyeceğini' ifade etmişti.
 
Davutoğlu: Bağdat’ı ziyaret etmeyi planlıyorum
 
Davutoğlu, konuya, partisinin bugünkü grup toplantısında da yer ayırdı. Asker intikâlinde Bağdat yönetiminin bilgisi dâhilinde hareket edildiğini ifade eden Davutoğlu, "En kısa sürede Bağdat’ı ziyaret etmeyi planlıyorum" dedi.
 
"Musul’un Başika bölgesindeki yerel unsurların eğimi için kurulan eğitim kampındaki asker sayımızı artırdık. Türkiye’nin mücadelesi terörle ve terör örgütleriyle. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Başika kampı Musul’un yaklaşık 30 km kuzeydoğusunda ve yeni bir kamp değil. Askeri varlığımız da bu kampla başlamadı. Bir yıldan fazladır eğitim veriliyor. Bugüne kadar 2 binden fazla kişiye eğitim verildi. Sayın Barzani’nin de dediği gibi bizim askerimizin eğittiği kişiler Sincar’ı kurtardı. Eğitim faaliyeti Musul Valisi’nin talebi üzerine ve Irak yönetiminin bilgisi dâhilinde gerçekleşti. En kısa sürede Bağdat’ı ziyaret etmeyi planlıyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...