Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aydın’da göçmen taşıyan tekne battı

Aydın’da göçmen taşıyan tekne battı

GÜNDEM Haberleri

Didim ilçesinde göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu 6 aylık bir bebek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre; Didim’in Tekağaç mevkiinden kaçak yollarla Yunan adalarına geçmek için denize açılan kaçakları taşıyan tekne, bir süre sonra alabora oldu. Bölgede avlanan balıkçılar, denizde yardım isteyen göçmenleri fark edince durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. 

Kısa sürede bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri, denizden 6 aylık bir bebeğin cesedi ile soğuk suda donmak üzere olan 6’sı çocuk 18 göçmeni çıkardı. Yaralılar limana sevk edilen çok sayıda ambulansla Didim Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Soğuktan etkilenen 6 çocuk, ilk tedavilerinin ardından Aydın ve Söke’deki hastanelere sevk edildi. Olayda hayatını kaybeden 6 aylık bebeğin cesedi, Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

UMUTLARI SOĞUK SULARDA SONA ERDİ
18 göçmenin tedavisi devam ederken, hayatını kaybeden 6 aylık Mehmet Kerem bebeğin cansız bedeni duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Didim'in Tekağaç mevkisi açıklarında alabora tekneden denize düşen ve soğuktan donmak üzere olan 18 Suriyeli göçmenin tedavisine devam ediliyor. Kurtarılan Suriyeliler arasında yer alan yaşları 6 ila 12 arasında değişen 6 çocuk ile 3 yetişkin ambulanslarla Söke ve Aydın’daki hastanelere sevk edildi. Suriyeliler için sosyal medyada yapılan çağrıya kayıtsız kalmayan çok sayıda vatandaş, hastaneye elbise getirdi. Elbiseler, sırılsıklam olan Suriyelilere dağıtıldı.

MEHMET KEREM'İN CANSIZ BEDENİ KUCAKTA TAŞINDI
Tekne faciasında hayatını kaybeden ve adının Mehmet Kerem olduğu öğrenilen 6 aylık bebeğin cansız bedeni ambulansla getirildiği Didim Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde bir sağlık görevlisinin kucağında taşındı. Morga indirilen Mehmet Kerem'in cansız bedenini gören sağlık görevlileri ve hasta yakınları duygusal anlar yaşadı.

Sahil Güvenlik ekiplerinin denizdeki arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, alabora olan teknede yaklaşık 40 kişinin bulunduğu iddia edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...