Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin 'B Planı' hazır

Düzenleyen:
Türkiye'nin 'B Planı' hazır

GÜNDEM Haberleri

Bakanlık, Rus turist kaybını telafi etmek amacıyla ‘B’ planı hazırladı. İlk etapta yakıt desteği verilen ülke sayısı 12’ye çıkartılacak.

Rusya ile yaşanan uçak krizinin Türk turizmine etkisi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ilk detaylı raporunu ve eylem planını tamamladı. Raporda, yeni Bakan Mahir Ünal’ın, “Rus turisti kaybetmek istemiyoruz” açıklamasına rağmen, alternatif pazar planı yapıldığı ortaya çıktı.

“Antalya’dan ayağı kesilecek Rus turistin yerine alternatif ülkelerden turist artışı sağlamamız gerekecektir” ifadelerinin kullanıldığı rapora göre, 1 Mart-15 Haziran 2016 arasında yakıt desteği verilen ülke sayısı 12’ye çıkacak.

HEDEF ORTADOĞU

Destek, bu ülkelerden Antalya, Alanya Gazipaşa, Dalaman, Bodrum-Milas ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına turist getiren tarifesiz havayolu şirketlerine sağlanacak. Ortadoğu veİsrail’e yönelik sağlık, termal, doğa ve kültür turizmi temalı tanıtım çalışmaları yapılacak.

Raporda, 2016’da ekonomik kriz ve Türkiye ile yaşanan kriz nedeniyle Rusya’dan genel turist çıkışlarında yüzde 40 azalma beklendiği ifade edildi. BM Dünya Turizm Örgütü’nün verilerinin de paylaşıldığı raporda 2015 yılının ilk 8 ayında dünya turizmi yüzde 4.5’luk artış kaydederken, Türkiye’nin dış etkenler nedeniyle yüzde 1.4 azalma kaydettiği bildirildi. Raporda, şu ifadeler yer aldı:

“Rusya Federal Ajansı, Türkiye’ye yönelik tur paketi satışlarını yasakladı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, vizesiz seyahat uygulamasının tek taraflı olarak askıya alınacağını ifade etti. Ülkemiz açısından bakıldığında başta tur operatörleri, seyahat acentaları, oteller/lokantalar, havayolu şirketleri, sigorta şirketleri, istihdam edilen personel, yiyecek içecek, tekstil, inşaat, gayrimenkul ve tarım sektörleri başta olmak üzere turizm sektörünün doğrudan etkileşimde bulunduğu 54 sektörün Rusya krizinden etkileneceği düşünülmektedir.”

ALTERNATİF ARANACAK

Raporda, “Yabancı tur operatörlerininin fiyat baskısıyla otellerde oda fiyatlarının düşmesi turizm sektörüne orta ve uzun vadede olumsuz yansımaktadır. Bunu önlemek için Rus turistin yerine alternatif ülkelerden turist artışı sağlamamız gerekecektir” denildi.

12 ÜLKEYE YAKIT DESTEĞİ VERİLECEK

2016 için alınacak tedbirler ve hazırlanan eylem planı şöyle:

-Tek taraflı da olsa vize serbestisi uygulaması sürdürülecek. Böylece Rus toplumuna olumlu bir mesaj verilmeye çalışılacak.

-Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden turist getiren uçaklara verilen 6 bin dolaryakıt desteği sürecek.

-Yakıt desteği 2016 yılında Almanya, İngiltere, İrlanda, Hollanda, Belçika, Danimarka, Norveç,İsveç, Finlandiya, Letonya, Estonya, Litvanya, Polonya’dan turist getiren uçakları da kapsayacak.

-İsrail ve diğer Ortadoğu ülkelerinde sağlık, termal, doğa ve kültür turizmi temalı tanıtım yapılacak.

-Reklam faaliyetlerinin bütçesi artırılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...