Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakanlık'tan Irak açıklaması

Düzenleyen:
Başbakanlık'tan Irak açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlık: Irak'la yeni mekanizmalar oluşturulacak. Askeri personelin yeniden tanzimi konuşuldu.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Bağdat'ta Irak Başbakanı, Irak Dışişleri Bakanı ve Irak Savunma Bakanı ile görüştü.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Dışişleri  Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  Özel Temsilcileri sıfatıyla 10 Aralık 2015 tarihinde Bağdat'a giderek Irak Başbakanı Haydar el Ebadi, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ve Savunma Bakanı Halit el Ubeydi ile görüşmelerde bulundu.

Görüşmelerde, Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne duyulan saygının vurgulandığı,  IŞİD terör örgütüne karşı mücadelede Irak yönetimine verilmekte  olan desteğin sürdürülmesi konusundaki kararlılığın teyid edildiği öğrenildi.
 
IŞİD ile mücadeleye katılacak Iraklı gönüllülerin Türkiye tarafında eğitildiği Başika'daki kampa yönelik son dönemde yoğunlaşan güvenlik riskleri nedeniyle arttırılan koruma gücüne mensup askeri personelin alandaki eğitim ve güvenlik durumuna göre yeniden tanzimi hususu da Irak Hükümetinin hassasiyetleri dikkate alınarak kararlaştırıldı. Aynı zamanda, Irak Hükümetiyle güvenlik alanında işbirliğinin derinleştirilmesini teminen yeni mekanizmaların oluşturulması için bir çalışma başlatılması konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...