Cizre ve Silopi'de okulların kapısına kilit vuruldu!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Cizre ve Silopi'de okulların kapısına kilit vuruldu!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde okullar kapalı olup bazı okulların kapısına asma kilitler asılırken, esnafın kepenklerini açtığı ve günlük yaşamın iki ilçede normal olarak sürdüğü görüldü.

ŞIRNAK'ın Cizre ile Silopi İlçesi'nde öğretmenlere dün öğle saatlerinde cep telefonları ile gönderilen SMS mesajları ile tüm öğretmen ve yöneticilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Aralık 2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alındığının belirtilmesi ve öğretmenlerin ilçeden ayrılması üzerine, bugün okulların kapalı olduğu görüldü. Cizre İlçesi'nde okullar kapalı olup bazı okulların kapısına asma kilitler asılırken, esnafın kepenklerini açtığı ve günlük yaşamın iki ilçede normal olarak sürdüğü görüldü.Cizre ile Silopi İlçesi'nde görev yapan öğretmenlere gönderilen SMS mesajları ile öğretmen ve yöneticilerin hizmet içi eğitim seminerine alınacakları ve bu eğitimi memleketlerinde görebileceklerinin belirtilmesi üzerine öğretmenlerin büyük bölümü ilçeleri terk ederken, bugün 2 ilçede de okulların kapalı olduğu görüldü. Cizre'de, öğretmenlerin dünden itibaren operasyon ve sokağa çıkma yasağı olma olasılığına karşı ilçeden ayrılması üzerine ilçe merkezindeki okullar kapalı bulunurken, bazı okulların kapısına asma kilitlerin vurulduğu görüldü. Dün öğretmenlerin ilçeyi terk etmesi ilçede büyük bir operasyon yapılacağı ve sokağa çıkma yasağı ilan edileceği endişesini beraberinde getirirken, bugün esnafların sabah saatlerinden itibaren kepenklerini açtıkları ve günlük yaşamlarına devam ettikleri görüldü.
Cizre ilçe merkezinde hendek ve barikatlar ile bunların kaldırılmasına yönelik yapılan operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları ile çıkan çatışmalar nedeniyle yaklaşık 3 aydan bu yana sağlıklı bir eğitim verilmezken, dün öğretmenlere gönderilen mesaj ardından öğretmenlerin ilçeden ayrılması büyük tepkilere yol açtı. Cizre'den geçen uluslararası İpek Yolu'nda trafik akışı normal akışında devam ederken, polis ekiplerinin ilçenin giriş ve çıkışlarında araçları kontrol ettikleri görüldü. İpek Yolu'nun göstericiler tarafından trafiğe kapatılmaması için polisin Yafes Mahallesi'nden geçen yolu sürekli kontrol altında tuttuğu ve zaman zaman araçları konvoy halinde oradan geçirdiği görüldü.
Cizre ve Silopi'de okulların kapısına kilit vuruldu!
Cizre ve Silopi'de okulların kapısına kilit vuruldu!
Cizre ve Silopi'de okulların kapısına kilit vuruldu!

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...