Erdoğan'ın Aziz Hoca'ya özel ricası

Düzenleyen:
Erdoğan'ın Aziz Hoca'ya özel ricası

GÜNDEM Haberleri

Aziz Sancar: 'Cumhurbaşkanı programlarda 'lütfen tekrar edin' dedi. O nedenle tekrar ediyorum sigara içmeyin'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ı kabul etti.  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Kabulde Prof. Dr. Sancar'ın eşi Gwen Sancar da yer aldı. 

Nobel Kimya ödülünü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra A Haber'in canlı yayınına katıldı. Sancar, Nobel Ödülü'nü Anıtkabir'e konulması için Genelkurmay'a teslim ettiğini açıkladı, "Memleketime çok minnettarım" dedi.

İşte Sancar'ın açıklamalarından satırbaşları;
 
- Cumhurbaşkanı, Türk bilim adamının Nobel aldığına çok sevinmiş. Sıcağı sıcağına kutlamak istiyorum dedi. Çok memnun oldum. Eğitim konusunu konuşmak istedi. 1 saat eğitim konusunu konuştuk Erdoğan'la. 

Erdoğan'ın Aziz Hoca'ya özel ricası

ERDOĞAN RİCA ETTİ

- Sigara içmezseniz kanserin yüzde 50'si yok olur. Kanseri önlemek çok kolay. Bana gerek kalmaz. Sigaradan olmayan kanserler de DNA tahribinden kaynaklanıyor. Onları önleme yöntemi gerçekleşiyor. 
 
- Mayıs ayında önemli araştırma yayınladık. Bir yöntem geliştirdik. İnsan genomunun DNA onarım haritasını çıkarabiliyoruz. O yöntemi kullanarak kanser hücreleri nasıl oluyor, daha iyi tedavi yöntemi gerçekleştiriyoruz kansere. 
 
- Cumhurbaşkanı programlarda 'lütfen tekrar edin' dedi. O nedenle tekrar ediyorum sigara içmeyin. 

Erdoğan'ın Aziz Hoca'ya özel ricası
KRAVATINDAKİ OSMANLI TUĞRASI
Ben Osmanlı ile gurur duyuyorum. Kravatım Osmanlı. Yanında da Türkiye Cumhuriyeti bayrağı var. Biz buyuz. Türkiye'ye gelmeyi düşünüyorum, buradaki çalışmalara destek vermek için.
Türkiye'ye minnettarım. Türkiye'de en çok insanımızı özlüyorum. Simidi özlüyorum.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...