Diyarbakır’da Sur’a yürümek isteyen gruba polis müdahalesi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Diyarbakır’da Sur’a yürümek isteyen gruba polis müdahalesi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

DİYARBAKIR’da, HDP, DBP, DTK ve HDK adına yapılan ortak basın toplantısının ardından, aralarında HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu bir grup, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesi’ne yürümek istedi.

Sloganlarla Ofis Ekinciler Caddesi’nde yürümek isteyen gruba polis gözyaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti.

Bugün Ofis semtindeki Demokratik Toplum Korgresi merkezinde yapılan basın toplantısının ardından saat 12.30’da aralarında HDP’li milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Mahmut Toğrul’un da bulunduğu kalabalık bir grup, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur İlçesi’ne yürümek istedi. Kol kola giren HDP’li milletvekillerinin arkasından, ’PKK halktır, halk burada’, ’Yaşasan Sur direnişi’ sloganları atan grup, Sur İlçesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Ekinciler Caddesi üzerinde önlem alan polis, hoparlörden uyarı anonsu yaptı. Buna rağmen yürüyüşe devam eden gruba, polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Göstericiler arasından zaman zaman, zırhlı polis araçlarına ses bombaları atılırken, Ofis semtindeki ara sokaklarda zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuldu. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında başlayan çatışmalar aralıklarla devam etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...