Tam gaz ittifak

Düzenleyen:
Tam gaz ittifak

GÜNDEM Haberleri

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından doğalgaz ihtiyacını karşılamak için farklı kanallara yönelen Türkiye, yeni bir alternatifi daha gündemine aldı.

TANAP'ın hızlandırılması, İran ile muhtemel bir anlaşma, Kuzey Irak gazının getirilmesi ve Katar'dan LNG temini gibi hamleler yapan Türkiye, şimdi de Doğu Akdeniz gazı için mevcut çabalarını artırıyor. 850 milyar metreküplük doğalgaz rezervine sahip Doğu Akdeniz havzasında, özellikle son 1 yıldır Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından sondaj çalışmaları yürütülüyor. Bununla birlikte Türkiye ile İsrail arasında uzun süredir devam eden gaz müzakerelerinde de anlaşma sürecinin hızlanabileceği, yıllık en az 8-10 milyar metreküp gazın 2020'de Türkiye'ye gelebileceği belirtiliyor. İsrail açıklarındaki Tamar ve Leviatan bölgelerinde bulunan doğalgaz rezervi, Türkiye'nin bir yıllık toplam ihtiyacının yaklaşık 17 katına denk geliyor. Enerji uzmanları, İsrail gazının sıvılaştırılması veya Türkiye haricindeki bir güzergahtan Avrupa'ya ulaştırılmasının çok maliyetli olabileceğini belirtiyor. Bu sebeple "İsrail gazının Kıbrıs gazı ile birleştirerek, Türkiye’ye uzanan bir boru hattı ile taşınması" seçeneği üzerinde yoğunlaşıldığı ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...