Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

’Paralel Yapı’ operasyonunda 5 kişi serbest

Düzenleyen: / Kaynak: iha
’Paralel Yapı’ operasyonunda 5 kişi serbest

GÜNDEM Haberleri  / iha

İzmir’de ’Paralel Yapı’ya yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 36 kişiden 5’i emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. İfade işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde ’Paralel Yapı’ya yönelik, operasyon düzenledi. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) adıyla bilinen terör örgütüne mensup olduğu iddia edilen kişilerin; örgüt adına himmet, infak, burs, bağış, kurban ve benzeri adlar altında düzenlenen toplantılarda katılanlardan ikna yada tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak örgüte ekonomik kaynak sağladıkları iddiaları ile yapılan 40 adrese eş zamanlı baskında aralarında işadamları, bürokrat, esnaflar ve avukatların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alınmıştı.

İfadesi alınan işadamı S.S.G., M.B.S., avukat M.G., ile M.Ş., A.Ö. ve ismi verilmeyen bir kişi daha emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı. 31 kişinin ifadelerinin alınmaya devam edildiği belirtildi. Öte yandan aranması bulunan 21 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...