Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sur'da 23 günde 36 terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen:
Sur'da 23 günde 36 terörist etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 23 gündür süren operasyonlarda 36 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şimdiye dek 36 terörist etkisiz hale getirildi.

Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağı uygulamasının sürdüğü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaşan ve jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda 23 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 36'ya ulaştı.

Evleri ateşe verdiler

Operasyonlar sırasında teröristler, söz konusu mahallelerdeki bazı evleri ateşe verdi.

Örgüt mensuplarının, helikopterden görüntü alınmasını engellemek ve güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak amacıyla bazı evleri ateşe verdiği değerlendiriliyor. Yangınlar, helikopterden çekilen görüntülere yansıdı.

Yangınları söndürmek amacıyla bölgeye giden ekiplere ise teröristlerin ateş açarak engel olmaya çalıştığı belirtildi.

3 katlı bina çöktü

Teröristler, güvenlik güçlerinin geçişini engellemek amacıyla barikat, hendek ve sokaklara yerleştirdikleri patlayıcıları infilak ettiriyor.

El yapımı patlayıcıların  infilak ettirilmesi sonucu çevredeki bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

Fatihpaşa Mahallesi Ketenci Sokağı'nda, teröristlerin infilak ettirdiği patlayıcı nedeniyle yakındaki 3 katlı bir bina çöktü. Binanın boş olması nedeniyle can kaybı yaşanmadı.

Sivillerin zarar görmemesi için operasyonların titizlikle yürütüldüğü ilçeye giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...