Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eren Erdem’den "sarin gazı" savunması

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Eren Erdem’den "sarin gazı" savunması

GÜNDEM Haberleri  / iha

CHP Milletvekili Eren Erdem, Rus televizyonuna verdiği röportajda Türkiye’nin DEAŞ’a sarin gazı sattığı yönünde bir ifade kullanmadığını, DEAŞ’a giden sarin gazının Türkiye üzerinden geçtiğini söylediğini savundu.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısına “Ankara’nın havası soğuk, biraz ısıtmak lazım” diyerek başlayan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rus televizyon kanalında Türkiye’yi DEAŞ’a sarin gazı satmakla suçladığı yönündeki iddialara cevap vererek, savcılık tarafından hakkında ’vatana ihanet’ suçundan soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. Hakkına açılan soruşturmaya ilişkin savcıyı suçlayan Eren Erdem, “Şimdi benim hakkımda vatana ihanet soruşturması başlatan savcıya sesleniyorum; Anayasa madde 83’te diyor ki, ’bir milletvekili Meclis oturumunda ileri sürdüğü görüşlerini Meclis Başkanlığı aksi karar almadığı sürece farklı bir ortamda tekrarlamaktan sorumlu tutulamaz.’ Bunun adı kürsü dokunulmazlığıdır. Bu görüş hakkında Meclis Başkanlığı’nın karar alması gerekiyor. Meclis Başkanlığı karar almazsa tekrarlayabilir. Savcı sen hangi yetkiye dayanarak bir soruşturma başlatma cüretinde bulunuyorsun. Eren Erdem’in üzerinde tepinmek bu dönemin adresi mi oldu?” dedi.

Meclis kürsüsünde sarin gazına yönelik konuşma yaptıktan sonra bazı yabancı gazeteciler ve Rus televizyonunun kendisi ile röportaj yapmak istediklerini kaydeden Eren Erdem, yaptığı röportajı cep telefonundan basın toplantısını takip eden gazetecilere izletti. Eren Erdem, “Kurduğum cümle şu; ‘Avrupa’dan sarin gazını aldığını Batılı devletler biliyorlar. Hatta transferi gerçekleştiren Hayyam Kasap batılı ilişkilerini arayarak bu sarin gazını temin etmektedir. Türkiye sadece ham maddenin üzerinden geçirildiği ülkedir.’ Oraya verdiğimi demeç bu şekildedir” diye konuştu.

İRAN AJANI MI ?

Hakkında çıkan “İran ajanı” iddialarını da yalanlayan Erdem, “Hayatımda hiç İran’a gitmedim. Çamur at izi kalsın” ifadelerini kullandı. Sosyal medyada İran ile ilgili tweeti sorulan Erdem, “Paylaşılan capsin altında tarih ve saat yok, niye yok? Çünkü bunu yazarlarsa vatandaş o tarihe dönük tweetlerime gider, notu bulur ve gerçek ortaya çıkar. Bunlar Bektaşi fıkrasından daha beterler. Bektaşi fıkrası gibiler. Ya yazsana tarihi" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...