Erdoğan: Biz işgal değil ihya ederiz

Düzenleyen:
Erdoğan: Biz işgal değil ihya ederiz

GÜNDEM Haberleri

“Tarih; belli bir dönem zulümle, kanla, savaşla geniş topraklar işgal etmiş ancak kısa zaman sonra saman alevi gibi sönmüş bir devletler kabristanıdır. Bizim farkımız yağma değil fetihtir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Star Gazetesi Necip Fazıl Ödülleri 2015 Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı. "Bizim medeniyetimiz esasen bir söz ve yazı medeniyetidir" diyen Erdoğan özetle şunları söyledi: "Tarih boyunca kurduğumuz büyük devletlerin arkasında akil devlet adamları, basiretli siyasetçiler kadar mütefekkir ve alimler de vardır. Şöyle tarihimize bir göz atalım. Büyük Selçuklu’nun inşasında Alparslan’ın cesareti, Melikşah’ın kabiliyetinin yanında, Nizamülmülk’ün adaletini, dirayetini de görürsünüz. Anadolu Selçukluları Süleyman Şah’ın, Kılıçarslan’ın kahramanlıkları yanında Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin aşkının, vecdinin de eseridir. Büyük devletler toprakları geniş olduğu için büyük değillerdir bunların hepsi de gelip geçicidir. Büyük devletler, asıl ilme, bilgiye, edebiyata, sanata, şiire, mimariye, fikir hayatına yaptıkları katkılarla bu sıfatı kazanırlar. Bir devlet sınırları içerisinde adaleti, barışı, huzuru, sevgiyi tesis edebildiği topraktan ziyade gönülleri fethedebildiği ölçüde büyük olur. Temelinde sevgi olmayan, ilim, irfan ve fikir olmayan daha da önemlisi vicdan ve merhamet olmayan bir devletin fiziki gücü ne kadar fazla olursa olsun büyük devlet olması mümkün değildir. Tarih; belli bir dönem zulümle, kanla, savaşla geniş topraklar işgal etmiş ancak kısa zaman sonra saman alevi gibi sönmüş bir devletler kabristanıdır. Bizim farkımız işgal değil ihya, yağma değil fetihtir, farkımız budur. Bizim farkımız göçmen kuşlara dahi sığınacak yuva kuran bir inceliktir.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...