Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksekdağ hakkında soruşturma!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yüksekdağ hakkında soruşturma!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Figen Yüksekdağ ve ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy hakkında, DTK toplantısındaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptıkları konuşmalar nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Sultan Ulusoy hakkında soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, 26-27 Aralık'ta Kayapınar Spor Salonu'nda yapılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu'nun görüntü kayıtlarını inceledi.

İnceleme sonucu Yüksekdağ ve Ulusoy hakkında genel kuruldaki "öz yönetim, özerklik, hendek ve barikat" açıklamaları dolayısıyla soruşturma başlatılmasına karar verildi.

Soruşturma, "terör örgütü propagandası yapmak", "suç işlemeye tahrik", "halkı isyana teşvik" ile bunların yanı sıra Türk Ceza Kanununun 302. maddesi gereği "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak" gerekçeleriyle yürütülecek.

Yüksekdağ hakkında, milletvekili olduğu için anayasanın 83. maddesi uyarınca "soruşturma izni verilmesi" ve "yasama dokunulmazlığının kaldırılması" talebi ile Adalet Bakanlığına fezleke gönderileceği öğrenildi.

DEMİRTAŞ HAKKINDA'DA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, "özerklik" ve 6-8 Ekim olaylarına ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Demirtaş'ın "özerklik" konusundaki açıklamaları ile "Kobani bahanesiyle isyan çağrısında bulunduğuna" yönelik yazılı basında çıkan haberleri ihbar kabul etti.

Resen soruşturma başlatan büronun, soruşturma evrakını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosuna göndereceği öğrenildi.
Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar"a ilişkin maddeleri ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçları kapsamında başlatıldığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...