Erdoğan, Demirtaş'ı eleştirdi: Kulağına üfleneni söylüyor!

Düzenleyen:
Erdoğan, Demirtaş'ı eleştirdi: Kulağına üfleneni söylüyor!

GÜNDEM Haberleri

“Rusya ziyareti sonrasında kulaklarına üflenen suflelerin de etkisiyle birtakım hezeyanlar ifade ediyor. Bu açık ve net ihanettir.”

Nuri ELİBOL RİYAD

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘özerklik’ açıklamalarıyla ilgili olarak ‘’Bu tür açıklamalar, kazdığı hendeğe gömülen terör örgütünün başarısızlıklarını örtme çabasının ürünüdür” dedi. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a ziyareti öncesi gündemi değerlendiren Erdoğan, güvenlik güçlerinin etkisiz hale getirdiği terörist sayısının 3 bini aştığını belirterek, şunları söyledi: “Bu operasyonlar ülkemizde terörü tamamıyla yok edene kadar devam edecektir. Bölücü örgütün siyasi uzantıları da, mevcut konjonktürden istifadeyle ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladılar. Malum eş başkan hafta sonu Rusya ziyareti sonrasında kulaklarına üflenen suflelerin de etkisiyle olsa gerek bir takım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eş başkanın yaptığı açık ve net olarak bir provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde operasyon yapmak, ameliyat yapmak isteyen herkes boyunun ölçüsünü almıştır ve bunlar da alacaktır. Bunların bu camilere olan saldırıları, okullara olan saldırıları, sonlarının geldiğinin akıbetidir. Ne örgüt ne de onun kuklası olanlar kendilerini bekleyen akıbetten kurtaramayacaklardır. Bu eş başkanın açıklamalarıyla ilgili Diyarbakır ve Ankara başsavcılıklarımız gerekli soruşturmayı bildiğiniz gibi başlatmışlardır. 
Sen bir defa hangi hakla Güneydoğu’da, Doğu’da bir devlet kurmaktan bahsediyorsun? Siz böyle bir adımı bir defa atamazsınız. Anında bizler gereğini bugüne kadar nasıl yaptıysak, bundan sonra da yaparız ve nasıl o açtıkları çukurlarda şu anda kendileri boğuluyorsa, bundan sonra da boğulmaya devam ederler.
Bunlar bir taraftan ‘Biz Türkiye partisiyiz’ veya ‘Türkiyeliyiz’ demeye başladılar 7 Haziran seçimleri öncesinde, bunların bir Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Yani ele saz almakla veya Nişantaşı’nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor. Türkiye partisi olabilmek için tüm Türkiye’de halkımızın değerlerine saygı duymak gerekir. Bu değerlere saygı duymayanların, kandan beslenenlerin, halkımızı sokağa dökmek suretiyle sadece 6-7-8 Ekim tarihlerinde bu eş başkanlardan bir tanesinin sokağa davetiyle benim Kürt kardeşlerim maalesef bir kısmı bu davete uydu. Bunun neticesinde 50 Kürt kardeşimiz öldü mü? Öldü. Ölenler Kürt’tü, öldüren de Kürt’tü.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...