Sınav kumpasına 2 soruşturma daha

Düzenleyen:
Sınav kumpasına 2 soruşturma daha

GÜNDEM Haberleri

Sınav sorularını ‘paralel yapı’dan alanların itiraf mektupları sonrası savcılık düğmeye bastı. İmtihanlarda ‘süper sıçramalar’ yapanlar takibe alındı.

EBRU KARATOSUN ANKARA

ÖSYM’nin son 5 yılda yaptığı tüm sınavları mercek altına alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2012 KPSS ve ALES hakkında da soruşturma başlattı. 2012 ALES’le ilgili soruşturma ise bazı kişiler tarafından emniyet ve savcılığa yağan itiraf mektupları üzerine başlatıldığı öğrenildi. Şüpheli sayısının ise şu anda 9 olduğu, tahkikat neticesinde bu sayının artacağı ifade edildi. 
2010’daki KPSS ile başlayan adli takip 2012 Komiser Yardımcılığı, 2012 Avukatlıktan Hakimliğe Geçiş, 2012 Lisans Yerleştirme ile 2014 YGS sınavlarının ardından Başsavcılık bu kez elde ettiği verilerle 2012 KPSS ve ALES için de düğmeye bastı.
Soruşturma kapsamında, FETÖ’ye bağlı bir dershanede öğretmenlik yapan M.K. (Mevlüt Karabakla) 2012’de girdiği KPSS’de elinde, tükenmez kalemle yazılan soru cevaplarının yer aldığı kopya kâğıdıyla yakalanmıştı. Kopya olayına dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir el koymuş, sınavın yapıldığı liseye giderek olayla ilgili tutanak hazırlatmıştı. M.K. hakkında soruşturma açılmasına rağmen paralel yapı mensupları olayı sümen altı edilerek, takipsizlik kararı vermişti. Anayasal Düzene Karşı Suçlar Soruşturma Bürosu, son gelişmeler üzerine söz konusu dosyayı tekrar ele aldı. 
BAŞARI TAVAN YAPMIŞ
Savcılık, 2012 ALES soruşturmasında şüpheli olarak yer alan bir kişinin sınavını inceledi. Buna göre, 2011 ALES’te 23.5 puan alan şüpheli, 2012 bahar döneminde 43.5, 2012 ALES güz döneminde ise 93,5 alarak dikkat çekici bir başarıya ulaştığı görüldü. Soruşturma kapsamında Başsavcılık, sınavda önemli başarıya imza atanların puanların incelenmesini talep etti. Bu kapsamda, yüksek netlere imza atanların geçmiş yıllardaki puanlarına bakılacak ve karşılaştırma yapılacak. Nitekim 2010 KPSS dosyasının şüphelilerinin önemli bir kısmı geçmiş yıllarda düşük puan almasına rağmen bu sınavda şaşırılacak derecede önemli bir ‘başarıya’ imza atmıştı.

Sınav kumpasına 2 soruşturma daha

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...