Erdoğan: Temizlik 2016'da aynen sürecek

Düzenleyen:
Erdoğan: Temizlik 2016'da aynen sürecek

GÜNDEM Haberleri

“3 bin 100 terörist etkisiz hâle getirildi. Güvenlik güçlerimiz, hem dağları, hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenlik güçlerinin hem dağları hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizlediğini ve temizlemeye devam edeceğini belirterek, 2015 yılı içinde ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 100’ü bulduğunu bildirdi. Erdoğan’ın yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2016’ya girdiklerini belirterek şunları kaydetti:

TERÖR:  Bölücü terör örgütü, Türkiye’ye karşı husumet besleyen tüm devletlerin, tüm karanlık kurumların bir kuklası, bir taşeronu haline dönüştü. Türkiye’nin bu meseleyi çözmeye en çok yaklaştığı bir dönemde yeniden silahlı eylemlere başlayan terör örgütünün, kesinlikle bölge halkının hakkını, taleplerini savunmak gibi bir derdinin olmadığı, yaşanan süreçte tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Güvenlik güçlerimiz, hem dağları hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek. 2015 yılı içinde ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 100’ü bulmuştur. Terör örgütüyle, onun güdümündeki kişi ve kuruluşlarla mücadelemizin sonuna kadar süreceğini özellikle ifade etmek istiyorum.

SURİYE:  Türkiye, 5’inci yılına giren Suriye meselesinde, en başından beri insani, ahlaki, mağdurun ve mazlumun yanında bir duruş sergilemiştir. Zalim Esed ve destekçilerinin son hedeflerinden biri de Bayır-Bucak Türkmenleri olmuştur. Bu öz kardeşlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Suriye sınırımızda devam eden gerginlik, sınırlarımızı ihlal eden, uyarılara aldırmayan, aidiyeti de belli olmayan bir uçağın düşürülmesiyle sonuçlandı. Bizler hiçbir zaman, gerilimden yana olmadık. Ancak egemenlik haklarımızın ihlaline de göz yumamazdık.

ERDOĞAN: BU VARSA SIKINTI OLMAZ
Başkanlık’ta önemli olan adalet
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki “Başkanlık” konusuna ilişkin “Bütün mesele, o başkanlık sisteminin uygulamada halkını rahatsız eden bir yapısı, karakteri olmasın. Uygulamada siz eğer adalet dağıtıyorsanız, halkın aradığı, beklediği nedir, adalettir. Bu olduğu anda zaten sıkıntı olmaz” dedi. 
Başkanlık sistemi olup sıkıntıların olduğu yerler de bulunduğunu ancak birbirine kıyasla parlamenter demokrasiye göre başkanlık sistemlerinin daha başarılı olduğunu gördüklerini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:
"Biz daha iyiye nasıl gideriz bunun arayışı içindeyiz. Şu anda da gelişmiş ülkelere baktığımızda, gelişmiş ülkelerin kahir ekseriyetinde bu sistemin olduğunu görüyoruz veya yarı başkanlığın ya da partili başkanlık sisteminin olduğunu görüyoruz. İşte bir nevi şu anda Amerika'daki sistem partili bir başkanlık sistemidir. Yani başkan partisinden kopmuyor. Arkasında yine ne var partisi var. Bunu görüyorsunuz. Şu anda bizdeki yapı öyle mi değil. Yarı başkanlık sistemine bakıyorsunuz yine partili. Orada da başkan partisinden ne yapmıyor, kopmuyor. Partiyle arkasında onunla beraber o süreci işletiyorlar. Bunların birçok örnekleri var."
Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin böyle bir sisteme girmesiyle çok daha güçlü adımlar atmalarının mümkün olacağını da vurguladı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...