25 Aralık kumpas davasında sıcak gelişme

Düzenleyen:
25 Aralık kumpas davasında sıcak gelişme

GÜNDEM Haberleri

“25 Aralık Kumpas” davasında mahkeme, reddi heyet taleplerinin gerekçelerini açıklamaları için avukatlara 7 gün süre verdi.

Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık Soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 69 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8’i tutuklu 69 sanıklı sabah saatlerinde başlayan davada, kimlik tespitlerinin ardından sanık avukatlarının beyanlarıyla devam etti. Gün boyu süren duruşmada, sanık avukatları, reddi heyet, yetkisizlik, görevsizlik ve tahliye taleplerinde bulundular.

Hakkında kırmızı bülten talebi çıkarılan firari sanık Fetullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, müvekkiline yöneltilen suçlamaları eleştirdi. Avukat Albayrak, “İddianamede yer alan iftira, hakaret ve kahve sohbetlerinde söylenebilecek delillerle ilgili eleştirilerimi daha sonra yapacağım. Müvekkilime yöneltilen ’Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yıkmaya teşebbüs’ suçundaki, ’cebir ve şiddet’ iddianamede delillendirilmemiştir. Çünkü böyle bir durum söz konusu değildir” dedi.

25 Aralık soruşturma dosyasının müvekkilinin yargılandığı davada delil olarak gösterilmesine tepki gösteren avukat Albayrak, “Dünya hukuk tarihinde ilk kez bir soruşturma dosyası hükümeti yıkmakta delil olarak gösterilmiştir. Sanıkların büyük çoğunluğu emniyet mensubu, ruhsatlı silah sahibi kişilerdir. Suçlamalar arasında silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve bu örgüte üye olmak var. Sanıkların bellerindeki silahlar suç işlemek amacıyla edinilmemiştir. Ancak savcının tezine göre belinde silah olan herkes silahlı örgüt kurabilir. Bu nedenlerle görev alanınıza girmeyen bu suçlamalara bakmakla görevli değilsiniz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...