Gündem Suriye

Düzenleyen:
Gündem Suriye

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ile ABD arasındaki diplomasi trafiği hızlandı. ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüştü.

Haber Merkezi ANKARA
Dunford’un ikinci durağı ise Çankaya Köşkü oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 1.5 saat süren görüşmenin ardından General Dunford, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la da bir araya geldi. Görüşmelerde terör örgütü PYD’nin bölgedeki tutumu Org. Dunford’a aktarıldı. Türkiye, sınır güvenliği bakımından, terör örgütü kabul edilen PYD güçlerinin Fırat’ın batısına geçişine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Son dönemde Türkiye’nin kırmızı çizgi olarak ilan ettiği adımların bir şekilde ihlal edilmeye çalışıldığının altı çizildi.
Bölgede herhangi bir Kürt koridorunun oluşturulması halinde bunun büyük sorunlara yol açacağına dikkati çeken yetkililer, DAEŞ’le mücadelenin tek başına yeterli olmayacağını bunun için uluslararası toplumun daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizdiler.
Rusya’nın, Türkmenleri hedef alan bombardımanı konusundaki hassasiyet de belgelerle ABD’li komutana iletildi. “Gidişattan endişeliyiz” mesajı verildi. Görüşmelerde, İncirlik, Başika kampı ile Suudi Arabistan’la İran arasındaki ‘idam krizi’ de ele alındı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...