Siyasette en iyi Erdoğan

Düzenleyen:
Siyasette en iyi Erdoğan

GÜNDEM Haberleri

Vatandaşlara, 2015’in zirvedeki isimleri soruldu. Ankette cumhurbaşkanı yılın siyasetçisi, Prof. Aziz Sancar gururu oldu

Akademetre adlı araştırma kuruluşu, geçen yılın en iyilerini ortaya çıkardı. 12 ilde yapılan 2015 Yılının EN’leri Araştırması’na göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 36,8 ile yılın siyasetçisi seçildi. Erdoğan’ı yüzde 21,6 ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 18,4 ile MHP lideri Devlet Bahçeli takip etti. Yılın en önemli olayı ise 1 Kasım genel seçimleri oldu. Rusya’nın Suriye’ye müdahalesi ise yüzde 24,4 ile geçen yıl Türkiye’nin dış politikasını etkileyen en önemli olay seçildi. Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Prof. Aziz Sancar, “Türkiye’nin en gurur duyulan ismi” ve “bilim alanında en başarılı kişi” seçildi. Gurur kategorisinde futbolcu Arda Turan ise ikinciliği elde etti. Ekonominin en başarılı kurumu Borsa İstanbul seçildi. Sporun en başarılısı ise dünya motosiklet şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu oldu. Müzik alanında en başarılı isimler sırasıyla Gülşen, Hande Yener ve Hüsnü Arkan seçildi. 2015’in en başarılı filmleri de, sırasıyla “Bana Masal Anlatma”, “Niyazi Gül Dörtnala” ve “Kara Bela” oldu. Yılın dizilerinde ise “İnadına Aşk”, “Kiralık Aşk” ve “Güneşin Kızları” ilk üç sırayı aldı. Araştırmada “2015’e hangi ismi verirsiniz?” sorusu da yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 28,4’ü geçen yılı “terör”, yüzde 22,8’i “kargaşa”, yüzde 12’si ise “mutsuzluk” olarak adlandırdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...