Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Kürt masası’ kurulacak

Düzenleyen:
‘Kürt masası’ kurulacak

GÜNDEM Haberleri

Çözüm konusunda devreye girecek yeni mekanizma, hükümet ile vatandaş arasında köprü olacak. Uçaklarda Kürtçe anons dönemi başlayacak.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Hükümet, PKK’ya karşı devam eden yoğun operasyonlara rağmen Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci kapsamında atılacak demokratikleşme adımlarında hız kesmiyor. Sadece Kürtlerle ilgili değil azınlıklar, Aleviler ve Roman vatandaşların da sıkıntılarını çözecek düzenlemeler geliyor. Nisan ayı ile birlikte tek tek hayata geçirilecek açılımlar şöyle... STK’ların ve bölgedeki kanaat önderlerinin yanı sıra TOBB gibi kuruluşların yer alacağı ayrı bir mekanizma oluşturulacak. Bu yapının içinde yer alacak isimler ve kurumlar seçilirken her düşünceyi yansıtmasına dikkat edilecek. Muhatap, HDP ya da İmralı olmayacak. Yeni kurulacak yapı, bölgedeki vatandaşlarla hükümet arasında köprü görevi üstlenecek. Ayrıca parti içinde milletvekillerinden oluşan bir ‘Kürt masası’ kurulacak. Bu yapı, daha çok sürecin siyasi ayağını takip edecek. Açılım paketinde; uçaklarda Kürtçe anons yapılması, azınlıkların mallarının iadesinde yaşanan bürokratik engellerin kaldırılması gibi düzenlemeler olacak. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...