Davutoğlu: Devlerin gözü bizde

Düzenleyen:
Davutoğlu: Devlerin gözü bizde

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, Londra ve Davos’ta Asya, ABD ve Avrupa’dan çok sayıda yatırımcıyla 3 milyar dolarlık yatırım projelerini ele aldı. Davutoğlu, “Bizi yatırım limanı görüyorlar” dedi

Mehmet KOCA DAVOS

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra ve Davos temasları kapsamında, doğrudan yatırım yapan, piyasa değeri 4 trilyon doları aşan uluslararası şirketlerin yönetim kurulu başkanları ve CEO'ları ile yaptığı görüşmelerde, 3 milyar doların üzerinde yatırım projelerini ele aldı. Japonya, Çin, Malezya gibi Asya merkezli şirketlerin yanı sıra ABD ve Avrupa'dan da çok sayıda yatırımcı, Davutoğlu'yla görüşmek için sıraya girdi. Başbakanlık kaynakları, yatırımcılarla buluşmaların, gelen yoğun görüşme taleplerinin de göz önünde bulundurularak, önümüzdeki dönemde devam edeceğini bildirdi.  Dünya Ekonomik Forumu’nun 46. Toplantısı için gittiği İsviçre’nin Davos kasabasında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, müteşebbislerin Türkiye’ye yönelik yatırım şevki olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Temaslarına dikkat çeken Davutoğlu, “Çok sayıda hükümet ve devlet başkanıyla görüşmeler gerçekleştirdik. Yatırımcılarla da ikili temaslarda bulunduk. Bunların içinde dünyanın en büyük bankacılık payına sahip firması ICBC gibi şirketlerin yanında Mitsubishi gibi Türkiye’de de yatırım yapan, sanayi alanında dünyanın dev şirketleriyle yapılan görüşmeler var. Türkiye’ye özel ilgi gösteren uluslararası yatırımcılarla görüştük. Bu yatırımcıların Türkiye’ye yönelik büyük bir yatırım şevki var. Son dönemde ilan ettiğimiz sektörel dönüşüm programlarından ve yapısal reformlardan büyük memnuniyet duyuyorlar. Seçimlerden sonra Türkiye’yi tekrar yatırım limanı olarak gördüklerini bir kez daha ifade ediyorlar” dedi. Başbakan, bugün de Almanya’ya geçerek, ilk defa iki ülke arasında hükümetler arası zirve yapacaklarını ve mevkiidaşı Angela Merkel’le uluslararası ve bölgesel konuları ele alacağını kaydetti. 
DAEŞ’E KIZANLAR PKK’YI GÖRMÜYOR
Bu arada Davos’ta “Türkiye’nin Küresel Rolü” başlıklı özel oturumda konuşan Davutoğlu, Türkiye'nin terörle mücadelesini değerlendirerek, “PKK, Türkiye'de sivilleri öldürüyor ancak uluslararası toplumun DAEŞ ile mücadelede gösterdiği dayanışmayı, Türkiye'nin PKK ile mücadelesinde göremiyoruz. Biz bütün terör örgütlerinin yok edilmesini istiyoruz. Rusya da dâhil bazı çevreler, Suriye’de rejimle işbirliği yapan ve muhaliflere saldıran PYD gibi gruplarla muhaliflerin konumunu bozmaya çalışıyor. Türkiye olarak Suriye Ulusal Konseyi dışında hiç kimseyi muhalif olarak kabul etmiyoruz. Diğerleri masada yer almak istiyorsa, rejim tarafında olabilir” dedi.  Türkiye’nin 4 yıldır mülteciler konusunda tüm dünyaya seslendiğini, ancak yeterince destek görmediğini ifade eden Başbakan, “Kimse yardım etmediğinde de Suriye'ye yardım ettik, yine yardım ederiz. Fakat mülteciler Avrupa'ya da yönelmişlerse, bunun bedelinin sanki Türkiye tarafından ödenmesi gerekiyormuş gibi bir algıyı doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...