Demirtaş konuştu, ortalık karıştı

Düzenleyen:
Demirtaş konuştu, ortalık karıştı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da polise saldıran terör sempatizanları ortalığı yakıp yıktı. Hadiselerde bir kişi ağır yaralandı.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'sokağa çıkın' çağrıları dün meyvesini verdi. Diyarbakır’da HDP, DBP ve DTK öncülüğünde bir grup sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenlendi. Koşuyolu Parkı’nda toplanan grup, Sunay Caddesi’ni trafiğe kapattı. Yolun trafiğe kapatılmasının ardından HDP’li milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ile Hüda Kaya ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından gruptakilerden bazıları polis ekiplerine ses bombası, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polisin dağılın ikazına rağmen saldırılara devam eden kalabalık, biber gazı, gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermilerle dağıtıldı. Bir müddet taşkınlık çıkaran grup, daha sonra şehrin en işlek bölgesi olan Ekinciler Caddesi’ne yöneldi. Burada da polise taşlarla saldıran grup, polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesi sonrası tekrar uzaklaştırıldı. Çıkan hadiselerde, bir kişi başına isabet eden cisim sebebiyle ağır yaralanırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Demirtaş konuştu, ortalık karıştı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de olaylar çıktı. Taşlı saldırı yapan gruba polis karşılık verdi. HDP'li bir eylemci polise saldırarak elindeki silahı almaya çalıştı. Eylemci yakalanarak gözaltına alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...