Kaçak sigara PKK’nın kasasını dolduruyor!

Düzenleyen:
Kaçak sigara PKK’nın kasasını dolduruyor!

GÜNDEM Haberleri

İstihbarat ve emniyet birimlerinin raporları, Kandil’in en önemli gelir kaynaklarından birinin sigara kaçakçılığı olduğunu ortaya koyuyor.

Türkiye, bölücü terör örgütüyle amansız bir mücadele veriyor. Yurdun doğu ve güney doğusundaki operasyonlarda PKK’ya darbe üstün darbe indiriliyor. Örgüt, yurt dışından aldığı silah ve mühimmatı asker ve polisimize karşı kullanıyor. İstihbarat ve emniyet birimlerinin raporları, Kandil’in en önemli gelir kaynaklarından birinin kaçakçılık olduğunu ortaya koyuyor.  
Daha önce uyuşturucu kaçakçılığına ağırlık veren PKK, son dönemde sigara üzerinde yoğunlaştı. MS Intelligence şirketinin yaptığı “Boş Paket Araştırması”na göre, yurt içindeki kaçak sigaranın oranı geçen yılın son çeyreğinde yüzde 13.3 olarak belirlendi. Kaçak sigara Doğu ve Güney Doğu illerinde yoğunlaşıyor. Bu anlamda ilk sırayı yüzde 45.3 ile Van alıyor. 2015’te emniyet güçleri 143 milyon 239 bin 425 paket kaçak sigaraya el koydu. Van’ın yanı sıra Şanlıurfa, Adana ve İstanbul en fazla kaçak sigara ele geçirilen iller olarak dikkati çekti. Araştırma sadece sigarayı değil açık olarak satılan kaçak tütün gerçeğini de gözler önüne serdi. Geçen yıl açık tütün satışı yapılan 6 bin nokta tespit edildi. Uygulanan hapis cezaları ve gümrüklerde denetimlerin de artırıldığına işaret edilen araştırmada, Türkiye’den geçen transit ürünlere ilişkin kontrollerin genişletildiği vurgulandı. 

İŞTE GÜZERGÂH
Kaçak sigaranın yarıya yakını komşu ülke Bulgaristan’daki fabrikalarda üretiliyor. Binlerce paket buradan Dubai’ye transfer ediliyor. Kaçakçılar da Dubai’den Kuzey Irak’a getirdikleri sigarayı Türkiye’ye sokuyor. Yurda giriş kapısı olarak ağırlıklı olarak Doğu ve G.Doğu illeri kullanılıyor. Vatandaşların “ucuz” diye satın aldığı her kaçak sigara aslında vatandaşlarımıza asker ve polisimize karşı mermi ve bomba olarak geri dönüyor. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...