Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teröre, mikroba tedbir

Düzenleyen:
Teröre, mikroba tedbir

GÜNDEM Haberleri

HDP’li belediyeler çöp toplamadığı için operasyon bölgeleri ilaçlanıyor, çatışmalara rağmen hastaların tedavileri hiçbir şekilde aksatılmıyor

Yücel Kayaoğlu ANKARA 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terör operasyonlarının yapıldığı yerlerde sağlık hizmetlerinin aksamaması için hassas bir plan yürüttüklerini açıkladı. Söz konusu planın detaylarını anlatan Müezzinoğlu, “Operasyonlar başlamadan önce İçişleri Bakanlığı önce Sağlık Bakanlığı’na bilgi veriyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek yerlerde yaşayan ve takibi yapılan hastaların envanterini çıkarıyoruz. Hamile, bebek ve aşı takiplerinin yanı sıra diyalize girenler başta olmak üzere kronik hastalığı bulunan acil hastaları, aile hekimleri aracılığıyla başka bir sağlık kurumuna naklediyoruz. Diğer vatandaşların sağlık hizmetinin nerede verileceğini de belirliyoruz. Bugüne kadar bu kapsamda 355 bin vatandaşın yer değişikliği ve gittikleri yerdeki aile hekimleri ile ilişkilendirilmesi yapıldı” dedi. Yaralı asker ve sivil ile PKK’lılar için ayrı mekanlar belirlendiklerini vurgulayan Bakan,  operasyonların tamamlandıktan sonra bu defa salgın hastalıklara karşı tedbirleri devreye soktuklarını kaydederek, şunları söyledi: “HDP’li belediyeler hizmet etmiyor. Su kesiliyor, çöpler toplanmıyor.  Bu nedenle öncelikle ilaçlama yapıyoruz. Sonra sağlık kuruluşlarının yeniden hizmet verebilmesi için hızla tadilat çalışmasına başlanıyor. Kurumların ihtiyaçları için ek bütçe tahsis edildi.”

DOKTORLARA DA YIPRANMA HAKKI  

Bakan Müezzinoğlu, doktor emeklisi olanların maaşlarının artırılması için çalışma yaptıklarını söyledi. Müezzinoğlu, “20 yıl çalışıp emekli olan doktor 2 bin 300, 30 yıldan sonra emekli olan doktor 2 bin 600 lira maaş alıyor. Bu rakamlar çok düşük.  Emekli maaşlarının 3 bin liraya çıkarılması için çalışma yapıyoruz” dedi.  Müezzinoğlu, doktorlara yıpranma hakkı da getirileceğini belirterek, “Gece ve hafta sonu çalışanlara yönelik yıpranma hakkı verilmesi planlanıyor. Böylece erken emekli olmalarının da önü açılıyor. Yıpranma standart olmayacak. Kademeli olacak, nöbet süresine göre hesaplanacak” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...