Başbakan Davutoğlu'ndan AYM'nin kararıyla ilgili ilk açıklama

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu'ndan AYM'nin kararıyla ilgili ilk açıklama

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararını değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesi hakkında verdiğiğ karar hakkında "Konu iki gazetecinin bir görüş beyan etmesi değildir" dedi.
Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Konu gazetecilikle alakalı değil, devletin içine sızmış hainlerin ihanetiyle alakalı.

"Gizli kalması gereken belgeleri yayınlayarak, kanuni bakımdan sakıncalı belgeleri yayınlamışlardır. Yapılmaması gereken bir hareket. Dünyanın hiçbir yerinde basın özgürlüğü olarak değerlendirilmez. Bizi Suriye politikamız olarak eleştirebilirler. Ekonomi politikalarımızı eleştirebilirler. Ancak bir operasyon yürütülmüşse, bu operasyon gizlilik altına alınmıştır. Bu belgeleri onlara verenlerin amacı devleti, hükümeti baskı altına almak sanık sandalyesine oturtmaktır. MİT kollarının yürüttüğü çalışma hakkında işlem başladı. Tutuksuz yargılanma esastır dedim. Bireysel başvuru hakkını biz getirdik. Bütün yargı süreçleri tamamlandıktan sonra, AİHM'den önce bir başvuru merci olarak kullanılabilir. Anayasa'da da bu açıktır. Böyle bir durumda niçin Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmuş olabilir. Ancak işin esasına göre dava devam ediyor. O dava sürerken, esastan koparılıp bir basın özgürlüğü davası olarak yansıtılması müdahaledir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...