Bozdağ: Anayasa Mahkemesi, Anayasayı aşa aşa kararlar veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bozdağ: Anayasa Mahkemesi, Anayasayı aşa aşa kararlar veriyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi, 'Twitter' kararıyla başlayarak Anayasa'yı aşa aşa kararlar veriyor" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi, 'Twitter' kararıyla başlayarak Anayasa'yı aşa aşa kararlar veriyor" dedi.

Bakan Bozdağ, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak soruları yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği karara ilişkin soruyla ilgili Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin daha yargılama başlamadan yargılamayı bitirecek bir karara imza attığını söyledi.

"Alkışın bol olacağı kararları veriyor"

"Anayasa Mahkemesi, 'Twitter' kararıyla başlayarak Anayasayı aşa aşa kararlar veriyor" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Ne tür kararlar veriyor, ne tür konularda? Kamuoyunun çok ilgilendiği konularda, Avrupa’nın çok ilgilendiği konularda, alkışın bol olacağı konularda, çok net söylüyorum. Dosyayı bal gibi seçiyorlar. Şimdi 'Twitter' ile ilgili karara bakın. Ben az çok hukuku bilen bir insanım. Anayasayı demin okudum. Hiç daha mahkemeye müracaat etmeden, mahkemenin bir kararı olmadan doğrudan Anayasa Mahkemesi'ne müracaat ettiler. Twitter kararında, Twitter ile ilgili kararda iptal kararı verdi."

"Cumhurbaşkanımızın müracaatı hakkında karar vermedi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Anayasa Mahkemesi'ne müracaatta bulunduğunu hatırlatan Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımız kendisi bir müracaat yaptı. Neredeyse müracaatın üzerinde iki sene geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın müracaatı hakkında karar vermedi mahkeme. Gündeme bile getirmedi. Twitter’ı gündeme alıyor, bunu almıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Bireysel başvurunun aksayan yönlerini ele alan çalışma var"

Hükümet programı ve hükümetin açıkladığı eylem programı içerisinde bireysel başvurunun etkinliğinin artırılması konusunda kamuoyuna taahhütlerde bulunduklarını hatırlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bu taahhüt çerçevesinde bireysel başvurunun aksayan yönlerini ele alan bir çalışmayı Adalet Bakanlığı yürütüyor. Anayasa Mahkemesi’yle de beraber bu noktada bir çalışmamız var, yeni değil daha önceden beri yürüyen bir çalışma. Önümüzdeki süreçte elbette bireysel başvurunun uygulanmaya başlandığı günden bugüne uygulamalarını görmek, aksayan yönlerinin etkin ve doğru bir şekilde işlemesi için yapılabilecek yasal düzenlemeler konusunda adımlar atmak hükümetimizin kamuoyuna bir taahhüdüdür."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...