Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sur'da PYD'nin suikast timi yok edildi

Düzenleyen:
Sur'da PYD'nin suikast timi yok edildi

GÜNDEM Haberleri

Sur'da öldürülen teröristler arasında PYD üyesi yabancı uyruklu 27 keskin nişancının olduğu tespit edildi.

Sur ilçesinde hendekler kazıp, barikatlar kuran teröristlere yönelik 2 Aralık 2015'te başlayan, 10 Mart 2016'ya kadar süren operasyonlarda 301 terörist etkisiz hale getirildi. Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken 365 patlayıcı imha edildi. Operasyonlar sırasında 71 güvenlik görevlisi de şehit oldu. Sur'da evlerin banyo ve mutfaklarına mazgallar kazıp, güvenlik güçlerine ateş açan teröristlerin dürbünle görüntü alınmasını engellemek için battaniye, bez ve kilimlerle sokağı kapattıkları belirtildi. Halen sokağa çıkma yasağının devam ettiği Hasırlı, Fatihpaşa, Cemal Yılmaz, Savaş mahalleleri ile yasağın kısmen kaldırıldığı Dabanoğlu ve Cevatpaşa mahallelerindeki çatışmalarda öldürülen teröristlerden 25'inin Suriye, Irak, 2'sinin ise Gürcistan uyruklu oldukları tespit edildi. Öldürülen 27 yabancı uyruklu teröristin tamamının Suriye'nin kuzeydoğusunda faaliyet gösteren terör örgütü PYD-YPG'nin keskin nişancı suikast timinden oldukları saptandı. Bu teröristlerin Sur'daki diğer teröristlere bomba ve silah eğitimi verdikleri de bildirildi.

15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Bağlar'da 11, Mardin Nusaybin ve Şırnak Yüksekova'da 4 terörist öldürüldü, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde dün devam eden operasyonlarda toplam 11 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmaların yoğunlaştığı Kaynartepe Mahallesi ile Gürsel ve Cemiloğlu Caddesi bölgesinde yoğun dumanlar yükseliyor. Bölgedeki çatışmalar da yer yer devam ederken, PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu hayatlarından endişe eden vatandaşlar mahalleyi terk etmeye devam ediyor. Mardin Nusaybin'de ise 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısını 5 olduğu belirtildi. Şırnak'ta da 2 terörist öldürüldü. Operasyon kapsamında 16 el yapımı patlayıcı imha edilirken, bir tabanca ele geçirildi. (Sabah)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...