Hepsine müebbet talebi

Düzenleyen:
Hepsine müebbet talebi

GÜNDEM Haberleri

Açığa alınan paralel hukukçular için bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan FETÖ üyesi olduğu iddia edilen hakim ve savcılar için şok bir iddianame geldi. Başsavcılık, daha önce HSYK’nın hazırladığı rapor doğrultusunda kovuşturma izni verdiği 49’u açığa alınan, biri emekli, 4’ü hala görevde olan 54 hakim ve savcı için iddianame düzenledi. Söz konusu hakim ve savcılar için  “FETÖ/PDY Silahlı terör örgütü kurma ve üye olmak”, “Siyasi ve askeri casusluk” ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” gibi 10 ayrı suç yöneltiliyor. Aralarında Muammer Akkaş ve Yakup Kaya gibi isimlerinde olduğu hukukçular için bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyor. İddianamenin gönderildiği Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor. Mahkeme iddianameyi kabul ederse, tamamı birinci sınıf olan 54 hakim ve savcı Yargıtay’da yargılanacak. 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 3149 sayfalık iddianame, Terör ve Örgütlü Suçlar davalarına bakan Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede, şu isimler yer alıyor: Cihan Kansız, Hakan Karaali, Mehmet Berk, Salim Duran, İsmail Tandoğan, Adnan Çimen, Adem Özcan, İsmail Işık, Celal Kara, Hüseyin Ayar, Ümit Zafer Çolak, Muammer Akkaş, Ramazan Saban, Sadrettin Sarıkaya, Hikmet Usta, Ayhan Bedirhan, Durmuş Yiğit, Mehmet Ali Uysal, Davut Bedir, Gökmen Demircan, Yakup Hakan Günay, Rüstem Eryılmaz, Mehmet Karababa, Mehmet Erdoğan, Hadi Çağdır, Murat Üründü, Mehmet Ekinci, Nurullah Çınar, Birol Bilen, Metin Özçelik, Fatih Mehmet Uslu, Mehmet Hamzaçebi, Kazım Kahyaoğlu, Hikmet Şen, Muzaffer İren, Mustafa Başer, Seyfettin Mermerci, Abdullah Öztürk, Mesut Özcan, Eşref Aksu, Sedat Sami Haşıloğlu, Dursun Ali Gündoğdu, Osman Kaya, Nalan Can, Vedat Dalda, Mustafa Boz, Bülent Kınay, Menekşe Uyar, Süleyman Karaçöl ve hala görevde olan Abdullah Mirza Coşkun, Rasim Işıkaltan, Yakup Kaya, Murat İnam ve Mustafa Çavuşoğlu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...