Şanlıurfa'daki hain saldırı sonrası 11 terörist yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Şanlıurfa'daki hain saldırı sonrası 11 terörist yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

​Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından Siverek ilçesinde yola döşenen EYP’nin askeri aracın geçişi sırasında patlatılmasıyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada, “28 Mart 2016 günü saat 07.40 sıralarında Siverek-Viranşehir karayolu üzerinde, Aktepe-Yücelen mahalleleri arasında bölücü terör örgütü unsurlarınca yola döşenen EYP’nin jandarma devriyesinin geçişi sırasında patlatılması sonucu araçta hasar meydana gelmiş, personelde şehit olan ya da yaralanan olmamıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarının yol üzerinden gasp ettikleri bir araçla kaçtıkları tespit edilmiş, bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştı. Gasp edilen araç Siverek ilçesi Batı Mahallesi civarında terk edilmiş şekilde bulundu. Sonrasında bölücü terör örgütü mensupları Siverek ilçesine bağlı Sarıören Mahallesi Muhtarını öldürerek aracını gasp edip kaçtı. Yapılan aramalarda gasp edilen araç Siverek İlçesine bağlı Alayurt Mahallesinde terk edilmiş vaziyette bulunmuştur. Bölgede geniş çaplı operasyon devam etmektedir” denildi. 

OPERASYONLARDA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 
Açıklamada, saldırıdan sonra yapılan operasyonlarda saldırıyla bağlantılı olabilecekleri düşünülen 11 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. 
Açıklamanın devamında, “Ayrıca Bozova ilçesinde yapılan operasyonda yardım, yataklık ve terör örgütü propagandasını yapma suçlarından 11 kişi yakalandı. Bu şahıslara ait evlerde yapılan aramada bir adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 6 adet av tüfeği, 30 adet kaleşnikof mermisi, bir adet şarjör ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi” denildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...