Bu kahramanlar oldukça memleket emin ellerde

Düzenleyen:
Bu kahramanlar oldukça memleket emin ellerde

GÜNDEM Haberleri

Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir, 24 Mart’ta Nusaybin’de PKK ile girdiği çatışmada iki silah arkadaşını kaybetmiş, kendisi de yaralanmıştı.

Ayağına şarapnel parçası saplanan kahraman yüzbaşı, hastaneye sevk edilmiş ve burada kendisine istirahat verilerek taburcu edilmişti. ‘Ne istirahati bu?’ dedi doktora, ‘Biraz evvel kardeşlerimi şehit verdim, askerlerim diyorlar ki ‘Komutanım kanımızı yerde koymayasın. İstirahat bana haramdır, lütfen iptal edin raporumu’ der doktora ama doktor kabul etmez. Halil Yüzbaşı ‘Peki’ der ve çıkar. Ertesi sabah pansumanlı ayağına bir numara büyük bot ayarlayıp erkenden bölüğünün başına geçer. 

Bu kahramanlar oldukça memleket emin ellerde
Şehadet mertebesine erdiği vakte kadar 3 gün çektiği sancılara rağmen gıkını bile çıkarmamıştı, yanındakiler de anlamamıştı pek. ‘Biraz topallıyordu sadece ama arada bir gözlerini yaşlı görüyorduk. Gözündeki o yaşlar şimdi anlıyoruz ki ayağındaki yarasından dolayı çektiği acıdandı, yarasının acısındandı’ diyorlar yanındaki silah arkadaşları. 
27 Mart’ta istirahatli olmasına rağmen bölüğünün başında çıktığı operasyonda PKK ile çıkan çatışmada şehit oldu kahraman yüzbaşı. Geride yeni evlendiği gözü yaşlı bir eş bıraktı...

Şehit olacağını anlamış

Bu kahramanlar oldukça memleket emin ellerde

Şehit olacağını önceden hissedip bir mektup yazan şehit polis memuru Mehmet Güngördü’nün “Olur da bir gün şehit olursam” başlıklı mektubu okuyanları ağlattı. 9 Şubat’ta şehit düşen Güngördü, Kayseri’de defnedilmişti. Şehidin eşi Hülya Güngördü tarafından cüzdanında bulunan mektupta şu ifadeler dikkat çekti: “Olur da bir gün şehit olursam. Annem ve babam sakın üzülmeyin, eşime sahip çıkın. Ölmekten bir korkum yok, Allah’ıma binlerce şükür imanımız ve itikadımız yerinde, vatan sağ olsun. Ölmekten bir korkum yok, sadece kahpece ölmek zoruma gider. Ağıtlar yakmayın, isyan etmeyin.” Eşi Hülya Güngördü’ye de şu satırları yazdı: “Seni tanıdığım güne vesile olanlara ve Rabbime şükürler olsun. Elveda tatlı bebeğim...” 

Yüzbaşıya cesaret madalyası

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kars’ta terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda başından yaralanmasına rağmen çatışma bölgesine gelen ambulansa binmeyip operasyona devam eden Jandarma Yüzbaşı Ömer Kabataş’a, “Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası” taltif etti. Kabataş’a madalyası, Erzurum’da 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay tarafından verildi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...