Atanamayanları atama çetesi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Atanamayanları atama çetesi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

KPSS’den düşük puan aldıkları için ataması yapılamayan öğretmen adaylarının, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistemine girerek atanmasını sağlayan 17 kişilik çete, operasyonla çökertildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Mali Şube Amirliği ekipleri Adana’da 3 ay önce başlattıkları çalışmada sahte diploma şebekesini ortaya çıkardı. Bu kişilerin KPSS’den düşük puan aldıkları için ataması yapılamayan öğretmen adaylarının bilgilerini alıp, para karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistemine girerek atamalarını yaptığı ortaya çıktı. Adana Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan çete elebaşı Z.K.’nin, 2014 yılında okullarından mezun olup atanamayan 22 öğretmenin diplomasını, özel eğitim öğretmeni diploması olarak değiştirip sisteme girdiği tespit edildi. Z.K.’nin sahte diplomayı 35 ile 50 bin lira karşılığında sağladığı, kendisine 16 kişinin de aracılık yaptığı belirlendi. Harekete geçen ekipler, Adana, Osmaniye, Düzce, Malatya ve Mersin’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda toplam 17 kişiyi gözaltına aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından acil olarak meslekten ihraç edilen 22 öğretmen sorgularının ardından serbest bırakılırken Z.K. ile 16 kişi emniyette ifadelerinin alınmasının ardından sağlık raporu için adli tıp birimine getirildi. Bu sırada Z.K., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına zafer işareti yaptı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...