Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Abdülkadir Selvi, Yeni Şafak'tan ayrıldı

Düzenleyen:
Abdülkadir Selvi, Yeni Şafak'tan ayrıldı

GÜNDEM Haberleri

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, 15 senedir çalıştığı gazetesiyle bugün yollarını ayırdı.

Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü son yazısı ile gazeteye veda etti. "Artık demir alma vakti geldi limandan" cümlesiyle bugünkü yazısına başlayan Selvi, "2001 yılı Haziran ayından bu yana çalıştığım Yeni Şafak'tan veda zamanı" dedi.

Selvi, mesleğine devam edeceğinin de sinyalini verdi. Selvi'nin Hürriyet gazetesine veya NTV'ye transfer olacağı konuşuluyor.

İşte Selvi'nin veda yazısından bir bölüm...

"YENİ BİR DURAKTAYIM"

"Meslek hayatımda artık yeni bir duraktayım. Meslek hayatımda her zaman bir gün veda edebileceğim düşüncesiyle çalıştım. Çok riskli haberlere ve yazılara imza atarken kafamın bir köşesinde veda mektubum hep hazır durdu. Albayrak ailesine ve yiğit bir insan olan gazetemizin sahibi Ahmet Albayrak'a desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Son 1 yıl içerisinde belki birkaç kez bu kararı vermem gerekiyordu. Kimi zaman acıyı bal eyledik. Sıkıntılara davamız dedik. Göğüs gerdik. Vefaya ve istişareye önem verdim. Onun gereğini yerine getirdiğim için bu süre uzadı. Ama önemli olan dostları kırmadan ayrılabilmekti. Onu başarmaya özen gösterdim. Bu süreçte Ankara'da ve İstanbul'da birlikte çalıştığım, mesai arkadaşlarımdan, aynı zamanda okuyucuları olduğum Yeni Şafak yazarlarından haklarını helal etmelerini istiyorum. Ceketimi alıp gidiyorum. Bir de kalemimi aldım yanıma. Benim başka bir mesleğim yok. Gazetecilik yapacağım.

Ne desem boş. Duygularımı benden daha iyi ifade eden Sezai Karakoç üstada sığınıyorum:

Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır

Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır

Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır"

Allaha emanet olun."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...