Kampüsler 'Şafak yayla' kaynıyor

Düzenleyen:
Kampüsler 'Şafak yayla' kaynıyor

GÜNDEM Haberleri

Ankara Üniversitesi öğrencileri, görevi başında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı anmak istedi. DHKP-C ve PKK yandaşları kavga çıkardı.

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki odasında geçtiğimiz yıl 31 Mart günü iki DHKP-C’li tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, yurt genelinde düzenlenen törenlerde yâd edildi. Çalışma arkadaşları Kiraz’ın son nefesini verdiği İstanbul Adliyesi’ndeki odasında toplandı ve Kur’an-ı kerim okuyup, dua etti. Sonra merhum savcı Kiraz’ın adını taşıyan konferans salonunda büyük bir anma toplantısı tertiplendi. Burada bir konuşma yapan Başsavcı Hadi Salihoğlu, “Ben hâlâ aynı gündeyim, geçen sene bugündeyim. Bütün acıları ve sızıları kemiklerimde hissediyorum. Ama bu acıları ve sızıları giderecek bir tek şey vardır. Eğer ülkenin bütünlüğü ile bölünmez bütünlüğü ile milletin birlik ve beraberliği söz konusu ise kesinlikle gerisi teferruattır. Bir Mehmet Selim gider, bin Mehmet Selim doğar. Ben hepinizi Mehmet Selim olarak görüyorum” dedi. Sevenleri Kiraz’ın Eyüp Sultan’daki kabrine de akın etti.
İstanbul’da hüznün yaşandığı saatlerde başkent Ankara ise bir utanmazlık sergileniyordu. Ankara Üniversitesi’nde okuyan bir grup hukukçu, şehit savcıyı anmak için hukuk fakültesinin girişine “31 Mart 2015 tarihinde makamında şehit edilen savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı rahmetle anıyoruz” yazılı bir pankart astı. Ne var ki kampüste bulunan marjinal sol öğrenciler buna tahammül edemedi ve posteri indirmek istedi. Kavga çıktı. Polis kampüse girdi, 20 terör yandaşını gözaltına aldı. Sınavlar ertelendi. 
Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden iki teröristten biri olan Şafak Yayla, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiydi. Akranları avukatlık, savcılık ve hakimlik hayali kurarken, o militan bir arkadaşıyla savcı katili oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenciler de “Birer Şafak Yayla adayı” olduklarını gösterdi. Marjinallere tepki gecikmedi. Sosyal medyada duygularını ifade eden birçok kişi, fakültenin adının Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Hukuk Fakültesi olarak değiştirilmesini istedi. Cebeci Kampusunda olaylara ilişkin değerlendirmede bulunan öğrenciler yaşananlara ve terör yandaşı öğrencilerin yaptıklarına isyan etti. Öğrenciler, “Okulları terör örgütlerinin propaganda merkezine çeviren bu kişiler, bizim en ufacık bir etkinliğimize bile tahammül edemiyor. Vatana millete hizmet ederken görevi başında şehit edilen bir savcının anılması en tabii hakkımız. Haklı gerekçelerle bir anma etkinliğini bile yapamıyoruz. Bunu bile içlerine sindiremiyorlar” diyerek isyan etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...