Çanakkale Boğazı'nda vapur arızalandı

Çanakkale Boğazı'nda vapur arızalandı

GÜNDEM Haberleri

Çanakkale Boğazı'nda arabalı vapurun arızalanması sonucu çok sayıda yolcu mahsur kaldı.

Deniz ulaşımını sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.’ye ait ‘Avşa Adası’ arabalı vapur, saat 20.00’de Eceabat’tan Çanakkale’ye gitmek üzere hareket etti.

İSKELEYE 200 METRE KALA ARIZALANDI

Çanakkale İskelesi'ne 200 metre kala makine arızası meydana geldi. Yat Limanı kayalıklarına doğru sürüklenmeye başlayan vapur, Şamandıralar mevkiinde demir atarak durabildi. Kaptanın telsiz kanalından Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi (VTS) Müdürlüğü’ne bilgi vermesi üzerine bölgeye tedbir amaçlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait Kurtarma-4 römorkörü sevk edildi. Römorkörün kaptanı, arabalı vapurun kaptanı ile telsiz görüşmesi yaparak, kendilerini çekip çekmeyeceklerini sordu. Kaptan ise saat 21.15 sıralarında makinelerden birinin arızasını gidererek çalıştırdığını bildirdi. Vapur daha sonra demir alıp tek makine ve römorkör eşliğinde Çanakkale İskelesi'ne yanaşmayı başardı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...