Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Düzenleyen:
Gözyaşlarıyla uğurlandılar

GÜNDEM Haberleri

Mardin, Hakkari ve Şırnakta şehadet şerbeti içen kahramanların cenaze törenlerinde şehit ailelerinin feryatları yürek burktu.

Türkiye şehitlerine ağlıyor. Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan bir polis ve 5 asker için Mardin’de uğurlama töreni düzenlendi. Buradaki cenaze merasiminde şehitlerin yakınlarının tabutlara sarılarak feryatları yürek dağladı. Diyarbakırlı olan şehit uzman çavuş İbrahim Akdemir’in kızı babasının cenazesine sarılarak “Hani baba bugün gelecektin? Annem senden bana emanet. Emanetine çok iyi bakacağım” dedi. Şehidin annesi ise “Onları sevindirmeyeceğiz. Ağlamayacağız. Aslan yürekli oğlum. Şehit kokulu oğlum. Bizden Peygambere selam söyleyin” diyerek gözyaşı döktü. Mardin’deki tören sonrası defnedilmek üzere şehit Jandarma Uzman Çavuşlarından Bekir Kelleci’nin cenazesi Giresun’a, Mehmet Polat Kayseri’ye, Aycan Özdil ve Atilla Kaya Balıkesir’e ve İbrahim Akdemir Diyarbakır’ın Bismil ilçesine, Özel Harekât polisi Timi İsrafil Kargı ise Kahramanmaraş’a gönderildi. 
Hakari’nin Yüksekova ilçesinde ise terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen Özel Harekât Polisi Mustafa Sezgin’in naaşı, şehidin vasiyeti üzerine 10 yıl önce hayatını kaybeden babası Musa Sezgin’in Kayseri’deki mezarının yanına defnedildi. Ayrıca Şırnak’ta önceki gün PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı için ilk tören Şırnak Jandarma Komutanlığında gerçekleşti. Cenaze merasimi sonrası defnedilmek üzere şehit Saygı’nın naaşı da memleketi Çorum’a gönderildi. 
 Yine Nusaybin’de devam eden operasyonlarda hainlerin tuzakladıkları mayını patlatması sonucu dün gece 5 güvenlik  görevlisi yaralandı. ­

Gözyaşlarıyla uğurlandılar

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...