Acı haberler peş peşe: Nusaybin'de 2 şehit

Düzenleyen: / Kaynak: ajanslar
Acı haberler peş peşe: Nusaybin'de 2 şehit

GÜNDEM Haberleri  / ajanslar

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, süren operasyonlarda, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu biri binbaşı 2 asker şehit oldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Fırat Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu bir binbaşı şehit düştü. Dicle Mahallesi'nde operasyon yapan askerlerden 3'ü de keskin nişancılar tarafından vuruldu. Yaralanan askerlerden birisi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehir düştü.

BAŞLATILAN OPERASYONLAR SÜRÜYOR

İlçede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, açılan çukurların kapatılması ve kurulan barikatların kaldırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan operasyon sürüyor.

AĞIR YARALANAN BİNBAŞI KURTARILAMADI

Güvenlik güçlerince Fırat Mahallesinde yürütülen operasyonda, zırhlı iş makinesinin geçişi sırasında teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu bir binbaşı ağır yaralandı. Yaralanan binbaşı, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit oldu.

3 ASKER DE KESKİN NİŞANCILAR TARAFINDAN VURULDU

Nusaybin Dicle Mahallesi'nde operasyon yapan askerlerden 3'ü de keskin nişancılar tarafından vuruldu. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan askerlerden biri, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralanan diğer iki askerin tedavisi sürüyor.

Nusaybin İlçesi'nde yürtülen operasyon kapsamında gece başlayan patlama ve silah sesleri gündüz de devam etti. Kışla Mahallesi'nde maydana gelen patlamalar nedeniyle Rüzgar Sokak üzerinde bulunan bir dükkanda yangın çıktı. Aynı saatlerde yine patlamadan kaynaklı başka bir yangın daha çıktı. İki ayrı yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yangınları büyümeden söndürmeyi başardı. Patlama ve yangın nedeniyle çevredeki işyeri ve evlerin camlarının karıldığı belirtildi.

Ayrıca, 8 gün önce Dicle Mahallesi Çağ Çağ Caddesi üzerindeki bir evde çıkan yangını söndürmeye giden ancak teröristlerin saldırısı nedeniyle mahsur kalan 2 itfaiye aracı kurtarıldı. Saldırıda itfaiye eri Hacı Yıldız yaralanmıştı. Kurtarılan itfaiye araçlarının PKK'lı teröristler tarafından barikat olarak kullandığı, araçlarda mermi ve rokatatar izleri olduğu görüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...