TSK açıkladı, 3 ilde 15 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TSK açıkladı, 3 ilde 15 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 15 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü "önemli yurt içi olaylara" yer verildi. Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda, 7 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısının 170'i bulduğu ilçede, 21 el yapımı patlayıcı imha edildi. Nusaybin'de imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 365'e ulaştı. Şırnak'ta 6 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirilmesiyle toplam sayı 147 oldu. Operasyonlarda, bir kalaşnikof piyade tüfeği ve şarjörü, silah üstü gece görüş dürbünü ile 70 kilo amonyum nitrat ele geçirildi. Şırnak'ta 51 el yapımı patlayıcının imha edilmesiyle de toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 375 oldu.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise 2 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylelikle, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 132'ye ulaştı. Yüksekova'da, bir biksi, bir termal silah dürbünü, üç anti tank RPG-7 mühimmatı, beş RPG-7 sevk fişeği, 10 adet kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 100 adet biksi fişeği, 300 adet kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 25 adet uçaksavar fişeği, 57 adet 7,62 milimetre fişek, dört adet taarruz el bombası ele geçirildi. Dokuz adet el yapımı patlayıcının imha edilmesiyle operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 183'e ulaştı.
Şırnak'ın Uludere ve İdil ilçelerinde yapılan mayın arama, tarama faaliyeti esnasında, biri araziye diğeri de anti tank mayınına tuzaklanmış 2 adet el yapımı patlayıcı imha edilirken, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.
Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki operasyonda, bir terörist cesedi ile bir adet kalaşnikof piyade tüfeği, beş adet dolu şarjör, iki adet el bombası, bir adet telsiz, iki adet el yapımı patlayıcı, iki adet sırt çantası, bir adet dürbün ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
Muş'un Hasköy ilçesinde ise 250 gram C4 patlayıcı, bir adet el telsizi, 49 adet kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 42 adet biksi fişeği, dokuz adet elektrikli fünye, bir adet güneş paneli, bir adet uyku tulumu bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...