Binali Yıldırım'dan 'kimlik bilgileri' açıklaması

Düzenleyen:
Binali Yıldırım'dan 'kimlik bilgileri' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Binali Yıldırım, kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kişisel verilerin sızmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

SİYASİ PARTİLER ÜZERİNDEN SIZDIRILDI
Yıldırım, "Seçim dönemlerinde siyasi partilere verilen bilgiler üzerinden sızdırılmış. Ama kimin sızdırdığını bilemiyoruz" dedi.

PARALEL YAPININ ALGI OPERASYONU
Bakan devamında söz konusu haberlerin ortaya çıkmasının paralel yapının yeni bir algı operasyonu olduğunu dile getirerek "2009 yılı ve daha sonraki seçimlerde bütün seçimlerden önce seçime gelecek partilerin tamamına yasa gereği bütün seçmenlerin adlarını adreslerini TC kimlik numaralarını içeren bilgileri vermek zorundasınız. Bütün partilere veriyorsunuz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin siyasi partiler üzerinden sızdırıldığını duyurdu.

Yıldırım'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

"BUNU YAPMANIN BİR BEDELİ VAR"
"Şimdi sanki sistemden sızılarak elde edilmiş gibi servis yapılıyor. Bu paralel yapının algı operasyonudur. 2009 yılı ve daha sonraki seçimlerde, bütün seçimlerden önce, seçime girecek partilerinin tamamına, seçmenlerin adlarını, adreslerin, tc numaralarını yasa gereği vermek zorundasınız. Kimler paylaştı bilemiyoruz.

Seçimler öncesi yasa gereği YSK'nın bütün partilere vermek zorunda olduğu seçmen bilgileri MERNİS sisteminden sızılarak elde edilmiş gibi servis yapılıyor. Bu bir problem. Kişisel verilerin korunmasına dair kanun çıkardık. Bu yola tevessül eden kötü niyetli kişilerin bunun kulaklarında yer etmesini özellikle istiyorum. Buna benzer işlerin hesabını verecekler. Yeni yasal düzenleme yapıldı. Bugün, yarın da yürürlüğe girer. bunu yapmanın bir bedeli var. Demek ki Seçim Kanunu'nda da bir düzenleme yapmak gerekli. Seçim zamanı bu bilgiler belirli bir kısıtlamayla verilir. Onun dışında partilerle bu bilgiler paylaşılmaz. Çünkü bir kişiyle paylaştığınız sır değildir. Sır sizin kafanızda durduğu sürece sırdır. Seçim kurulunun yapacağı bir şey yoktur.

"BU BİR TUZAKTIR"
Vatandaşlarımız 'Ben de var mıyım' diye sisteme girme yarışında olmasın. Bu bir tuzaktır. Girdiğiniz anda size ait başka bilgilere ulaşma istiyor. O bilgileri kontrol etmeye gerek yok. Bir şey yapamazlar. Biz hükümet olarak meselenin farkındayız. Gereken hem bilişim altyapısı olarak çalışmalar devam ediyor, hem de yasal, idari soruşturmalar devam ediyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...