Bir kabloya 3 bomba!

Düzenleyen:
Bir kabloya 3 bomba!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, son günlerde Nusaybin’de artan şehit sayısının paralel yapıya yakın isimlerin ‘istihbarat paylaşımı’ yapmadığından kaynaklandığına dair tespitinden sonra, Başbakan Davutoğlu’nun talimatı ile AK Partili bazı milletvekilleri bu iddialar konusunda bölgede inceleme yaptı.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, son günlerde Nusaybin’de artan şehit sayısının paralel yapıya yakın isimlerin ‘istihbarat paylaşımı’ yapmadığından kaynaklandığına dair tespitinden sonra, Başbakan Davutoğlu’nun talimatı ile AK Partili bazı milletvekilleri bu iddialar konusunda bölgede inceleme yaptı. Vekiller, asker, jandarma ve polis arasındaki üçlü yapının iyi işlediği, istihbarat paylaşımının artması ile operasyonlardaki başarının da artacağı ve hızlanacağı tespiti yapıldı. Bu ziyaretlerde, Mardin Valisi ile operasyonu yürüten komutanlar arasında sıkıntı yaşandığı iddiaları da araştırıldı. Güvenlik birimlerinin Başbakan’a ilettiği tespitlerde Nusaybin’deki operasyonların diğer yerlerden daha zor ve uzun olacağına dikkat çekiliyor. Bunun nedeni ise, “Buradaki teröristler Kobani ve Suriye’de özel eğitimler alarak gelmişler. Cizre ve Sur’daki yöntemlerin ötesinde yöntemlerle faaliyetteler. Örneğin, bir bomba düzeneğinde bir kabloyu imha etmekle iş bitmiyor. Bu kablo üç ayrı bombaya bağlanmış durumda” şeklinde açıklanıyor.  
Ayrıca sivil halkın zarar görmemesi çok özenli davranıldığı, bu durumun da operasyonların hızını düşürdüğü ifade ediliyor. AK Partililerin tespitlerinde, “Bundan daha hızlı hareket edilmesi mümkün değil. Çünkü hızlı hareket ve özensizlik hem sivil halka, hem de güvenlik güçlerine kayıp verdirir” görüşü ortaya çıktı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...