'Kılıçdaroğlu tüm kadınlardan özür dilemeli'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kılıçdaroğlu tüm kadınlardan özür dilemeli'

GÜNDEM Haberleri  / AA

KADEM Genel Başkanı Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Kılıçdaroğlu'nun bütün kadınlardan özür dilemesini istiyoruz." dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını işlediği iddiasıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda suç duyurusunda bulundu.

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, yaptığı açıklamada, kadının siyasal, toplumsal ve ekonomik hayatta var olması için mücadele ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin şiddet dili ve bir nefret suçu olduğunu ifade ettiklerini belirten Yılmaz, "Bundan dolayı da bir suç duyurusunda bulunduk. Kadına yönelik yapılan bu cinsiyetçi politik dilden bir an önce siyasetçilerin kurtulmasını bekliyoruz.” dedi.

Yılmaz, "Kılıçdaroğlu’nun özür dilemesini bekliyor musunuz?” sorusuna, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun sadece Sema Ramazanoğlu’ndan değil bütün kadınlardan özür dilemesini istiyoruz. Çünkü ettiği hakaret sadece Sema Ramazanoğlu’na gitmiyor, yerleşik olan ve kadını ikincilleştiren kalıp söz, bizleri de o ithamın içerisine koyuyor." yanıtını verdi.

"Ahlaka sığmayan bu dil kabul edilemez"
Avukat Kezban Hatemi ise Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin toplumda tepki çektiğini belirterek, "Kadını, kadın kimliğinden dolayı cinsiyetçi bir dille aşağılayan, ahlaka sığmayan bu dil kabul edilemez." dedi.

Grup, açıklamaların ardından adliyeye girerek, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

"Allah ıslah etsin" 
KADEM Antalya Temsilciliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir hanımefendiye, bir bakana hitap ediyorken cinsel ayrımcılık üzerinden hakareti CHP'nin Genel Başkanı kendisine yakıştırabiliyorsa, benim söyleyebileceğim tek laf var, Allah ıslah etsin." dedi.

Bu arada Ankara, Gaziantep, Konya, Trabzon, Sakarya ve Erzurum'da da KADEM üyeleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulundular.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...