'Parlamenter sistem Hacı Murat gibidir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Parlamenter sistem Hacı Murat gibidir'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Bozdağ, "Parlamenter sistem Hacı Murat 131 gibidir. Başkanlık sistemi ise son model Mercedes gibidir. Ona bindiğinizde, bineni de bindirenleri de alır götürür" dedi.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye siyasetinde çok ciddi ahlak ve üslup sorunu olduğunu söyledi.

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu hakkındaki sözleriyle siyasetin seviyesini çukurun dibine kadar indirdiğini söyleyerek, "Küfretmek, hakaret etmek esasında fikri acizliğin, plansızlığın, programsızlığın ve kifayetsizliğin somut bir göstergesidir. Şu anda Türkiye'de sürekli kaybettiği halde koltuğunu koruyan siyasi hareketler muhalefet hareketleridir. Türkiye'de bir iktidar sorunu yoktur. Hamdolsun güçlü bir siyasi iktidar ve güçlü bir siyasi istikrar var." diye konuştu.

"Başkanlık sistemi son model Mercedes gibidir"

Başkanlık sisteminde güçlü lidere ihtiyaç duyulduğunu, muhalefetin, zayıf olduğu için buna karşı çıktığını vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Zayıf adaylar başkanlık sistemini istemez. Başkanlık sisteminde kim olursa olsun Türkiye kazanır. Siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve güven, bugünkü Türkiye'nin başarısının sırrıdır. Siyasi istikrar, güçlü iktidar ancak başkanlık sistemiyle tesis edilir. Çoğunluğun iradesini almayan iktidar olamıyor. Bu biraz şuna benzer. Hacı Murat 131 ile mi siz Ankara'ya daha hızlı gidersiniz yoksa Mercedes'in son modeliyle mi daha hızlı gidersiniz? Parlamenter sistem Hacı Murat 131 gibidir. Başkanlık sistemi ise son model Mercedes gibidir. Ona bindiğinizde bineni de bindirenleri de alır götürür."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...