Erdoğan: Ecdadımızın emanetlerine sahip çıkıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan: Ecdadımızın emanetlerine sahip çıkıyoruz

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece yurt içinde değil yurt dışında da TİKA ve Diyanet Vakfı gibi kurumlarımız aracılığıyla ecdadımızın emanetlerine sahip çıkıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2003 yılından bugüne kadar sadece Vakıflar Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla ülke genelinde 4 bin 500 tarihi eserin restorasyonu gerçekleştirildi. Eskiden yılda 5-10 restorasyon yapılırken biz bunu yılda 500'e kadar çıkardık. Sadece yurtiçinde değil yurtdışında da TİKA ve Diyanet Vakfı gibi kurumlarımız aracılığıyla ecdadımızın emanetlerine sahip çıkıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan, "ABD'de Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını yaptık. Hamdolsun, adeta bizim için gurur abidesi oldu. O açılışa Kanada'dan arabalarıyla yola çıkıp, 12 saatlik mesafeden gelen kardeşlerimizi gördüm. Çok daha anlamlısı, orası artık ABD'deki dünya Müslümanlarının bir merkezi haline geldi."diye konuştu.

'Dünya 5'ten büyüktür'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya 5'ten büyüktür. Dünyada 196 ülkenin kaderini BM Güvenlik Konseyindeki 5 tane daimi üyenin iki dudakları arasına mahkum edemeyiz. O, 1. Dünya Savaşı'nın şartlarıydı. Artık BM'nin şu andaki işleyişinin reforme edilmesi lazım ve bu 5 ülke içinde bir tane Müslüman ülke yok, tamamı Hristiyan, gayrimüslim. Bunlardan oluşuyor. Nedir bu yaklaşım? Adil mi? Değil. Adil bir dünya arıyoruz, adil bir dünya için mücadele ediyoruz." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...