MHP avukatı Bulut: Küresel saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
MHP avukatı Bulut: Küresel saldırı

GÜNDEM Haberleri  / AA

MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve parti avukatı Bulut, "MHP'ye yönelmiş küresel saldırı Türk milletinin ikbal ve istikbaline yönelmiş sinsi bir suikast girişimidir." dedi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve parti avukatı Yücel Bulut, "MHP'ye yönelmiş küresel saldırı Türk milletinin ikbal ve istikbaline yönelmiş sinsi bir suikast girişimidir." dedi.

Bulut, MHP için olağanüstü kurultay kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin gerekçeli kararının açıklanması sürecinde mahkemeye karşı oluşan haklı şüphelerinin sadece bugün yaşananlardan kaynaklanmadığını dile getirerek, bu şüphelere neden olan pek çok bilginin bağımsız yargıya olan saygıdan dolayı partinin uhdesinde tutulduğunu söyledi.

Tüm bu yaşananlar ve davacıların söylemleri karşısında ortaya çıkan sonucun oldukça anlamlı olduğunu kaydeden Bulut, "MHP, kurumsal kimliğine yönelmiş küresel saldırının geldiği boyut karşısında Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi nezdindeki davaya ilişkin olarak elde bulunan verileri aziz milletimizin vicdanıyla paylaşacaktır. MHP'ye yönelmiş küresel saldırı Türk milletinin ikbal ve istikbaline yönelmiş sinsi bir suikast girişimidir." şeklinde konuştu.

"Gerekçeli kararının önceden hazırlanmış olduğuna ilişkin kaygılarımızı arttırmıştır"

MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve parti avukatı Bulut, MHP için olağanüstü kurultay kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin gerekçeli kararının açıklanmasına ilişkin, "Bugün yaşanan gelişme sayın mahkemenin gerekçeli kararının daha önceden hazırlanmış olduğuna ilişkin kaygılarımızı arttırmıştır." dedi.

Bulut, MHP Genel Merkezi'nde, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin gerekçeli kararının açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, kararın Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 367. maddesine göre Yargıtay denetiminden geçmeksizin infaz edilmesinin mümkün olmayacağını söyledi.

Söz konusu kararın Türk Medeni Kanunu'nun 75. maddesi uyarınca kişiler hukuku kapsamında verildiğini ve kesinleşmeden uygulanmasının mümkün olmadığını dile getiren Bulut, "Kararın 8 Nisan'da tahsis edilmesinden hemen sonra basın yayın organlarına demeç veren davacılar kararın kesinleşmesine gerek bulunmadığını ve gerekçeli kararın derhal ya da en geç 11 Nisan'da yani bugün alınacağını ifade etmişler. Davacılar, kararın da derhal uygulanabilecek bir mahkeme kararı olduğunu iddia etmişlerdir." diye konuştu.

Bulut, söz konusu iddialar üzerine Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi hakimiyle görüştüğünü ifade ederek, hakime, iddiaların, gerekçeli kararın önceden hazırlandığı izlenimi yaşattığını söylediğini aktardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...