Taktikleri şeytan işi!

Düzenleyen:
Taktikleri şeytan işi!

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçlerinin karşısına çıkmaktan korkan PKK’lılar akla gelmeyecek yöntemlerle hain saldırılar gerçekleştiriyor.

Güvenlik güçlerinin karşısına çıkmaktan korkan PKK’lılar akla gelmeyecek yöntemlerle hain saldırılar gerçekleştiriyor. Teröristler, amonyum nitrat, C4 ve RDX başta olmak üzere kullandıkları patlayıcıları tüplere yerleştirirken, etkisini artırmak için metal parçaları koyuyor. Örgüt mensupları, el yapımı patlayıcıları dini kitapların altına, hatta beşiklere kadar her yere tuzaklıyor. Teröristler, artık patlayıcıları barikat ve çukurların 2-3 metre önüne tuzaklayarak, güvenlik güçlerine haince saldırılar gerçekleştiriyor. Toprağın altına tuzakladıkları bombaların güvenlik güçlerince fark edilmemesi için başka yerden söktükleri fidan veya ağaçları bu alana dikiyor. Çimlendirme sayesinde TSK ve emniyet mensuplarının düzenekleri fark etmesi engellenmeye çalışılıyor. Uzun kablolar yerleştirdikleri noktalarda “patlayıcı bulunduğu” algısı oluşturarak, güvenlik güçlerinin kablonun devamını takip etmesini sağlamaya çalışan teröristler, bu sayede açık alana çıkan güvenlik güçlerine daha önce mevzilenen keskin nişancılar tarafından ateş açılmasını amaçlıyor.
TALİBAN YÖNTEMİ
Teröristler, son zamanlarda sağdan ve soldan olmak üzere güvenlik güçlerine farklı iki noktadan taciz ateşi açıyor. Taciz ateşinin ardından kazdıkları tünellerden hızla hareket ederek orta noktada buluşan keskin nişancılar, “hedef şaşırtmaca” adını verdikleri yöntemle güvenlik güçlerine saldırıyor. Bu saldırı şeklinin, Taliban’ın Afganistan’da ABD askerlerine karşı kullandığı yöntemlerden olduğu belirtiliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...