Diyarbakır Hani'deki bombalı saldırıda şehit sayısı 3 oldu

Düzenleyen:
Diyarbakır Hani'deki bombalı saldırıda şehit sayısı 3 oldu

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da Jandarma Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker şehit olurken, 46 kişi de yaralandı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığına gerçekleştirilen bombalı saldırıda 3 asker şehit oldu, 38'i asker 46 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde gelen son dakika şehit haberi Türkiye'yi yasa boğdu. Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığına gerçekleştirilen bombalı saldırıda 3 asker şehit oldu, 38'i asker 46 kişi yaralandı. Olayın hemen ardından 1 asker şehit olmuştu. Sabah saatlerinde şehit sayısının 2'ye çıktığı bildirilirken az önce şehit sayısının 3'e çıktığı TSK tarafından duyuruldu. Hani İlçesi’nde PKK’lı teröristler İlçe Jandarma Komutanlığı ile bitişiğindeki askeri lojmanlara yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. PKK’lılar bomba yüklü tankeri komutanlık nizamiyesinin girişine getirirek, saat 23.10 sıralarında infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı binası, binaya ait çatı ve askeri lojman ile yaklaşık 1.5 kilometrekare alandaki tüm ev ve işyerleri ile park halindeki araçlar büyük hasar gördü. Saldırıda Uzman Çavuş Burak Cantürk şehit oldu, 39’uasker, 6 asker yakını ile 2 sivil olmak üzere toplam 47 kişi yaralandı. Saldırı ardından ilçeye Diyarbakır’dan çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk etapta askeri helikopter ve sonra da ambulanslarla Diyarbakır’da başta Asker Hastanesi olmak üzere hastanelerde tedavi altına alındı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...