Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sendikalardan Taksim kararı

Düzenleyen:
Sendikalardan Taksim kararı

GÜNDEM Haberleri

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, DİSK Genel Merkezinde gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını açıkladı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin, DİSK Genel Merkezinde bugün yapılan basın toplantısına DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanları Şaziye Köse ve Lami Özgen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kamber Saygılı, DİSK üyesi sendikaların merkez ve şube yöneticileri ve işçiler katıldı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptığı açıklamada, yıllardır olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününde omuz omuza olacaklarını açıkladı. Kutlamaların başta İstanbul Taksim olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşeceğini bildiren Kani Beko, şunları söyledi: “Biz işçiler ve emekçiler, mimar-mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksullar, ötekiler ve tüm ezilen halklar, biz bu ülkenin onurlu insanları olarak, 1 Mayıs birlik-mücadele ve dayanışma gününe hazırlanıyoruz."

1 Mayıs'ın birlik, dayanışma ve mücadele demek olduğunu ifade eden Beko; şöyle konuştu: “Biz dört emek ve meslek örgütü olarak, geçmişte olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs’ta kol kola omuz omuza olmamız gerektiğini ifade ediyoruz. Emeğin ortak sorunları ve talepleri etrafında 1 Mayıs meydanlarında buluşacağımızı ilan ediyor, tüm emek ve demokrasi güçlerini bu dayanışmaya güç vermeye çağırıyoruz."

1 Mayıs’ın tarihinin dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde işçi sınıfının ekmek ve hürriyet kavgasıyla yazıldığını anlatan Beko, sözlerini şöyle sürdürdü: "19’uncu yüzyılda ayağa kalkan Amerikalı işçilerden, 1977’de Taksim’de yitirdiğimiz kardeşlerimize kadar 1 Mayıs’ın tarihi bir mücadele tarihidir. Biz dört örgüt olarak bu tarihi alanlarda yaşattık ve yaşatmaya da devam edeceğiz. Bugün burada 1 Mayıs 2016 kutlamaları kapsamında başta İstanbul Taksim olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında alanlarda olacağımızı ilan ediyoruz. Bizim amacımız 2016 yılı 1 Mayıs’ını başta İstanbul Taksim meydanı olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında özgürce ve kardeşçe kutlamaktır. Türkiye’nin ihtiyacı 1 Mayıs’ın birlik-mücadele ve dayanışma ruhudur. Herkesi bu birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya güç vermeye çağırıyoruz.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...