Destan yazdı

Düzenleyen:
Destan yazdı

GÜNDEM Haberleri

Ozan, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni birincilikle bitirmiş, 4 lisanı su gibi konuşuyordu. Torpil istemedi, âdeta şehadete koştu...

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki çatışmalarda yaralanan, 15 gün sonra da şehadet şerbeti içen Ordulu polis memuru Ozan Özmen’in haberi, sıradan bir şehit değil, eski Bartın Vali Yardımcısının oğlu başlığıyla verildi. Oysaki onun hikâyesi babasının titrinin ötesinde adeta bir kahramanlık destani idi...
O, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni birincilikle bitirmiş başarılı bir öğrenciydi. Üstelik 4 dili su gibi biliyordu. İsteseydi daha yüksek maaşlı işlerde çalışıp rahat bir hayat sürebilirdi... Ama o öyle yapmadı, yedek subay olarak askere gidip gönüllü olarak da komando olmayı seçti. Yine kendi isteğiyle gittiği Güneydoğu’da özel bir görev için Kuzey Irak’a gönderildi. Buradaki çatışmalarda yaralanan ve gazi olan Özmen, terhis olduktan sonra polis olmaya karar verdi. 
Çevresindeki herkes bir kararı duyunca şok olmuştu, beyaz yakalı bir yönetici olmak yerine vatanını savunacak, ölümü bile göze alacaktı... Kim ne dediyse kulak asmadı, en zorunu, yani ‘Özel Harekât’ı seçti. İlk görev yeri Bitlis’in Tatvan ilçesiydi. Daha gider gitmez içinde bulunduğu araca yapılan saldırıdan yara almadan kurtuldu. 
“Baban Vali Yardımcısı... Torpil yapsın” diyenlere karşı çıktı, gönüllü olarak Nusaybin’e gitti. Bomba uzmanı olan Özmen, iki gün içinde onlarca el yapımı patlayıcıyı imha etti. Ancak 3’üncü gün teröristlerin roketli saldırısı sonucu yaralanıp Hakkın rahmetine kavuştu. 37 yaşındaki kahraman polis, geride gözü yaşlı bir eş ile 4 yaşında bir evlat bıraktı.

ŞEHİDE SON GÖREV

Ordulu şehit polis memuru Ozan Özmen, dün Mesudiye ilçesinde 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Ayakta durmakta zorluk çeken şehidin babası eski Bartın Vali Yardımcısı Özgür Aydın Özmen’e ise sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Şehidin cenazesi, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Beyağaç Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Cenaze töreni sonrası bir gazetecinin “Teröristlere bir mesajınız olacak mı?” sorusu üzerine baba Özmen, “Kahpe kurşunlar ailemin yüreklerini yaktı” cevabını verdi. 

YİNE YÜREĞİMİZ YANDI: 5 ŞEHİT

Terörle mücadele eden kahramanlarımızdan 5’i daha şehit oldu. Mardin’in Savur ilçesine bağlı Taşlık ve Yazır köyleri arasında devriye görevi yürüten güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı araca bombalı saldırıda bulunuldu. Teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, aracın geçişi sırasında patlatıldı. Hain saldırıda, 4 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. İkinci acı haber de Şırnak’tan geldi. Kent merkezinde patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların kaldırılması çalışmaları sırasında teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 polis şehit düştü, 6 güvenlik görevlisi de yaralandı.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...