Belalarını buldular

Düzenleyen:
Belalarını buldular

GÜNDEM Haberleri

Şehitlerin kanı yerde kalmadı. Diyarbakır’da son üç ayda dört büyük bombalı saldırı düzenleyip 19 kişiyi şehit eden teröristler belalarını buldu.

Polis, asker, sivil, doğulu, batılı demeden milletin canını yaktılar! Ve sonunda cezalarını buldular. Diyarbakır’da ocak ayından bu yana, bomba yüklü araçlarla düzenledikleri dört büyük saldırıda 19 kişiyi şehit edip 126 kişinin yaralanmasına sebep olan bombacılar öldürüldü. Silvan’ın kırsal kesiminde düzenlenen operasyonlarda PKK’nın Diyarbakır sorumlusu “Bager Cudi” kod adlı Ramazan İmen ile 2 bombacının da bulunduğu 8 terörist etkisiz hale getirildi. Valilik, söz konusu teröristlerin Çınar İlçe Emniyet Amirliği’ne, Sur Mermer Jandarma Karakol Komutanlığı’na, Diyarbakır merkezinde polis servis aracına, Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen ve polis ve asker toplam 14 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü, 3’ü çocuk 5 sivilin öldüğü bombalı saldırıları gerçekleştirenler olduğunu açıkladı. Operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Valiliğin açıklamasına göre hainler, 14 Nisan günü Silvan’ın Ergeçidi kırsalında kıstırıldı ve öldürüldü. Teröristlerin üzerinde çok sayıda silah ile bomba çıktı. Genelkurmay Başkanlığı, diğer illerdekilerle birlikte toplamda 23 teröristin etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
İREM 4 YAŞINDAYDI
Diyarbakır canilerinin yaptığı saldırılar şöyle: 
ÇINAR KATLİAMI: Teröristler, 13 Ocak gecesi Çınar İlçe Emniyet Amirliği ve polis lojmanlarına bombalı araçla saldırdı. Hainler, 1 ton bomba kullandı. Saldırıda Türkiye en küçük şehidini verdi. 4 yaşındaki Mevlüde İrem Çiftçi polis babası Mehmet Şenol Çiftçi ile birlikte şehit düştü. Katliamda bir polis eşiyle birlikte 3 Çınarlı vatandaş da hayatını kaybetti. 39 kişi yaralandı. Çınar Emniyet Müdürlüğü binası tamamen çöktü. Birçok bina kullanılamaz hale geldi. Bombadan etkilenmeyen ev kalmadı.
MERMER KATLİAMI: Hainler, Diyarbakır-Bingöl kara yolu üzerinde bulunan Lice Mermer Jandarma Karakoluna 24 Mart gecesi bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. 3 asker şehit oldu. 24 asker yaralandı. Kalleşler 1.5 ton bomba kullanmıştı.
SERVİS KATLİAMI: Tarihler 1 Nisan 2016 gününü gösteriyordu. Hainler çirkin yüzünü Bağlar ilçesinde gösterdi. PKK’lılar 2 ton patlayıcı kullanarak polis servis aracına saldırdı. 8 polis şehit düştü, 12 polis ve 14 sivil yaralandı.
HANİ KATLİAMI: 11 Nisan gecesi Hani İlçe Jandarma Komutanlığı binasına bomba yüklü tankerle yanaşan teröristler binayı ve lojmanı havaya uçurmak istedi. İki asker şehit düştü. 37 asker yaralandı. Hainler 2 ton patlayıcı kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...